Anslagstavlor i publika miljöer har alltid varit, och är alltjämt, viktiga informationskällor för allmänheten, skriver insändarskribenten.
Anslagstavlor i publika miljöer har alltid varit, och är alltjämt, viktiga informationskällor för allmänheten, skriver insändarskribenten. Bild: Ingvar Karmhed / SvD / TT

Varför har Ica inga anslagstavlor?

Det är viktiga informationskällor för allmänheten.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg|

SVT:s kanske äldsta, ännu levande program, är Anslagstavlan. Senaste årens samhällskriser har aktualiserat behovet av informationskanaler som inte är enbart kommersiella. Inte minst då tekniken strular. Alla som bor runt Ringhals har till exempel fått en radio av staten.

Anslagstavlor i publika miljöer har alltid varit, och är alltjämt, viktiga informationskällor för allmänheten. Självklart har det funnits en anslagstavla vid mataffären till exempel.

För mig var det därför naturligt att nyttja anslagstavlor inom Falkenbergs kommun för att berätta om ett lokalt ideellt kulturellt projekt. Jag hittade många bra och tillgängliga anslagstavlor. Positivt utmärkte sig Handlarn i Långås, med en överskådlig välplacerad anslagstavla, och med intresse från personalen.

ANNONS

Sämst var Ica i Falkenberg! Vare sig på Ica Kvantum, eller Ica Skrea fanns överhuvudtaget någon anslagstavla. Vid förfrågan i bägge förbutiker framkom ett ointresse för att förmedla icke-kommersiell information. Att sakna anslagstavla verkar vara ett medvetet vaI. Bägge Ica-butikerna har stora förbutiker, där det vimlar av kommersiell information och utbud. Men icke-kommersiell information saknas helt! Ingen som helst antydan till anslagstavla.

Ica-handlarna i Falkenberg verkar, till skillnad från Handlarn i Långås, inte förstå att kulturell och samhällelig information och dialog är viktigt, och behövs arenor för.

Per Mattsson

ANNONS