sanningen är att de rödgröna partierna, ibland ett, ibland flera, gång på gång motsatt sig de nödvändiga åtgärder som SD och regeringen lagt fram sedan valet för att knäcka gängen, skriver insändarskribenterna.
sanningen är att de rödgröna partierna, ibland ett, ibland flera, gång på gång motsatt sig de nödvändiga åtgärder som SD och regeringen lagt fram sedan valet för att knäcka gängen, skriver insändarskribenterna. Bild: Johan Nilsson/TT

Vänstern har varken viljan eller förmågan att knäcka gängen

Sanningen är att de rödgröna partierna, ibland ett, ibland flera, gång på gång motsatt sig de nödvändiga åtgärder som SD och regeringen lagt fram sedan valet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

10 april skedde två saker som vi behöver diskutera. Klockan 18 på kvällen sköts en 39-årig familjefar ihjäl framför ögonen på sin 12-årige son i Skärholmen. Mannen hade ifrågasatt ett gäng om varför de sålde narkotika i hans kvarter, mer än så krävdes inte för att en av dem skulle plocka fram en pistol och ta hans liv. Därmed passerade den grova och importerade gängbrottsligheten ännu en gräns.

Två timmar tidigare sammanträdde riksdagen för att besluta om säkerhetszoner eller ”visitationszoner” som vissa i debatten kallat det. Förslaget gick igenom, och betyder att polisen nu på särskilt brottsutsatta platser kommer kunna få extra befogenheter att genomföra kroppsvisitationer och genomsökningar av fordon, i syfte att hitta och beslagta narkotika och illegala vapen. Med detta verktyg kommer polisen få avsevärt bättre möjlighet att beslagta gängens vapen och varor, och få dem dömda för brott. Förhoppningsvis kommer detta hjälpa till att förhindra fler vedervärdiga dåd som det i Skärholmen.

ANNONS

Tyvärr var inte riksdagen enig i detta viktiga förslag, tvärtom vann det bara med mycket knapp marginal, då samtliga rödgröna partier röstade emot. Att sedan se samma rödgröna politiker mindre än ett dygn senare uttrycka sin förfäran över Skärholmen-dådet i intervjuer och på sociala medier känns lika fånigt som osmakligt. Prat är billigt, det är handling som spelar roll. Och sanningen är att de rödgröna partierna, ibland ett, ibland flera, gång på gång motsatt sig de nödvändiga åtgärder som SD och regeringen lagt fram sedan valet för att knäcka gängen. De säger att vi går för långt, att vi inte respekterar integritet, att någon kan känna sig kränkt. Som att det vore ett större problem att en skötsam person blir tvungen att visa en konstapel innehållet i sin ryggsäck, än att vi har tusentals fullständigt hänsynslösa gängmedlemmar som spränger, skjuter och berövar hederligt folk deras trygghet, eller som i det här fallet: Deras liv. Vänstern har varken viljan eller förmågan att knäcka gängen, men det har vi.

Erik Hellsborn (SD)

Carita Boulwèn (SD)

Sara-Lena Bjälkö (SD)

ANNONS