Vad sysslar Arbetsförmedlingen i Falkenberg med?

"Du får fixa själv” säger de.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Boende i Falkenberg måste ha kontakt med arbetsförmedlingen i Halmstad, så då är min fråga vad sysslar arbetsförmedlingen i Falkenberg med? De finns på både Kanslistvägen och på Sandgatan. Går man dit får man ingen hjälp, de säger bara kan inte hjälpa dig , du får fixa själv. Så vad gör de egentligen? Skulle gärna ha ett svar från vederbörande.

Förbryllad

Svar

från Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen har ingen egen personal på plats i Falkenberg. Som en följd av budgeten 2019 tvingades vi avveckla många kontor 2019 däribland kontoret i Falkenberg. På Statens Servicecenter, på Holgersgatan i korsningen mot Sandgatan, kan man få hjälp och stöd med enklare ärenden som gäller oss.

ANNONS

Om servicecentret inte kan hjälpa till har vi har flera kontaktvägar. I Halland finns kontor för bokade besök i Halmstad och i Varberg. På vår hemsida arbetsformedlingen.se finns dygnet runt tillgång till självservicetjänster och svar på många frågor. På vardagar kl. 8-16 är arbetsförmedlare tillgängliga via telefon 0771-416 416. De hjälper bland annat till med inskrivning, planeringssamtal, frågor om olika program och aktivitetsrapportering.

Anette Lindén

chef för Arbetsförmedlingen i Halland

ANNONS