Det är så galet fel väg som högerregeringen är inne på som gör att vi ökar utsläppen, när läget är djupt allvarligt och vi måste minska dem, skriver Mari-Louise Wernersson (C).
Det är så galet fel väg som högerregeringen är inne på som gör att vi ökar utsläppen, när läget är djupt allvarligt och vi måste minska dem, skriver Mari-Louise Wernersson (C). Bild: Ola Folkesson

Sommaren som aldrig tar slut

Byte av bränsle är det viktigaste vi kan göra för att minska de farliga utsläppen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland||

Klimatförändringarna är här och hastigheten ökar vilket vi kan både se och känna. Nu inleds FN:s klimatmöte och rapporterar att vi går mot en höjning av temperaturen till 2,5 grad och det är en stor katastrof. För att förhindra detta måste kraftfulla åtgärder ske nu. Sverige har stora möjligheter att bidra med den nödvändiga gröna omställningen även utanför våra gränser. Centerpartiet har varit drivande i det arbete som gjorts och ett av detta är att byta ut fossila bränslen i fordonen till miljövänliga biodrivmedel. Byte av bränsle är det viktigaste vi kan göra för att minska de farliga utsläppen. Men den nya högerregeringen tar bort inblandningen av biobränslen och ska lägga sig på en miniminivå. Det innebär att företagen som producerar biobränslen riskerar att läggas ner och de satsningar som är på gång, tex på Väröbruk stoppas. Regeringen förändrar fler åtgärder som ökar utsläppen och tar bort klimatåtgärder t ex mijöbonusen på elbilar och förändrade reseregler. Det är så galet fel väg som högerregeringen är inne på som gör att vi ökar utsläppen, när läget är djupt allvarligt och vi måste minska dem.

ANNONS

När vi hade en alliansregering var Centerpartiet alliansens gröna röst. Då sänkte Sverige utsläppen och vi ledde in landet på en klimatvänlig väg framåt. Nu är i stället SD regeringspartner som till och med förnekar klimatförändringarna.

Känner du också att Sverige nu går fel väg – välkommen till Centerpartiet, för en hållbar framtid!

Mari-Louise Wernersson (C)

vice distriktsordförande Centerpartiet Halland

ANNONS