Hur många är inte de föräldrar som sprider ut semestern på olika perioder över sina barns sommarlov, allt för att de inte ska behöva gå till förskola eller fritids? undrar insändarskribenten.
Hur många är inte de föräldrar som sprider ut semestern på olika perioder över sina barns sommarlov, allt för att de inte ska behöva gå till förskola eller fritids? undrar insändarskribenten. Bild: Martina Holmberg / TT

Sluta gnäll om era tre semesterperioder

Det finns mängder av yrkesgrupper haft det såhär sedan urminnes tider.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|
|

Gång efter annan kan jag läsa om de tre semesterperioderna för kommunens undersköterskor. Det är i artiklar om och i insändare från Undersköterskeupproret och alla lika skrattretande med sitt gnäll över att ha fått semestern indelad i tre perioder. Det verkar som att ni tror att detta är något nytt påfund och inte vet att det finns mängder med yrkesgrupper som haft detta system i urminnes tider, till exempel flera anställda inom stat och landsting. Läser vi om dessa var och varannan vecka?

Jag har svårt att förstå att de olika perioderna skulle påverka återhämtningen, vilket ofta hävdas. Ett av de bedrövligaste argumenten jag läste var att det inte blivit någon vila då vederbörande fått gå upp för att skicka barnen till skolan. Stackars dig!

ANNONS

Ett annat ofta förekommande är att de inte fått samma veckor som sin partner. Hur många är inte de föräldrar som sprider ut semestern på olika perioder över sina barns sommarlov, allt för att de inte ska behöva gå till förskola eller fritids? Barnen i främsta rummet, kanske en vecka tillsammans, ingen egoism hos dessa vuxna. Kan tillägga att min partner är egen företagare med sin mest hektiska period under sommaren så jag vet hur det är med olika ledigheter.

Jag vet också sedan min tid i arbetslivet med fem semesterveckor, att det var alltid några på arbetsplatsen som såg till att få ”sina” veckor. Var du dessutom singel och utan barn hamnade du obevekligen längst ner på listan och fick ta det som blev över. Kan inte låta bli att undra om det är de som anser sig överst på listan är de som är mest högljudda idag över det nya semestersystemet?

Protestera gärna mot era övriga arbetsvillkor om det behövs men sluta gnäll på semesterperioderna. Tänk att vi bor i ett land där vi som arbetstagare har rätt till fem nya veckor varje år!

Anette Ericson

LÄS MER:Jag tycker man har all rätt att gnälla om semesterperioderna

LÄS MER:Vi slutar gnälla när de börjar lyssna!

ANNONS