Sätt upp duschdraperier i skolornas omklädningsrum

Var finns integriteten när det gäller barn?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Jag vet att det är viktigt med hygien men då får vi också försöka att underlätta lite för barnen, tycker insändarskribenten.
Jag vet att det är viktigt med hygien men då får vi också försöka att underlätta lite för barnen, tycker insändarskribenten. Bild: Janerik Henriksson/TT

Jag har många gånger redan då jag gick i skolan undrat varför det inte finns några duschdraperier i omklädningsrummen på skolorna? Var finns integriteten vad gäller barn?

Jag har ett barnbarn som inte vill ha gymnastik och det är på grund av att hon måste klä av sig naken inför hela klassen när hon ska duscha. Hur många känner igen sig i det? Jag gör det i varje fall. Mitt barnbarn är dessutom väldigt blyg över lag så varför detta tvång?

Jag vet att det är viktigt med hygien men då får vi också försöka att underlätta lite för barnen. Jag tycker själv inte att det är särskilt kul att stå i duschen på badhuset helt naken där det alltid är någon som står och glor. Tänk då hur det känns för ett litet barn. Ge dom lite integritet och sätt upp draperier på skolorna.

ANNONS

Mormor/farmor

ANNONS