Det krävs förändringar i Varbergs Omsorg, anser insändarskribenterna.
Det krävs förändringar i Varbergs Omsorg, anser insändarskribenterna. Bild: Roger Larsson

Så här får det inte gå till längre!

Det krävs förändringar i Varbergs Omsorg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg||

Svar

på ledarartikeln ”Nödvändigt uppror för förändring i Varberg”.

En mycket bra ledare i HN som pekar på att det krävs förändringar i Varbergs Omsorg. Och den förändringen heter demokrati. Något vi i 24:7 påpekat ända från början.

En administration som är satt att administrera en verksamhet, måste ju börja med att presentera en problembild. Först därefter kan ett beslut fattas, eller inte fattas alls om det inte godkänns av de som ska utföra jobbet. De som kan verksamheten bäst. Annars kommer verksamheten aldrig att fungera. Och alla de konkreta frågor som schema- och semesterläggning ska personalen besluta om själva. Som de alltid gjort tidigare. Detta är demokrati. På riktigt!

ANNONS

24:7:s medlemmar har deltagit i det partipolitiskt obundna Undersköterskeupproret ända från början. För det är just sådana här folkrörelser som måste till för att få upp frågorna på dagordningen och skapa förändringar.

24:7 har kommunalt lagt fram de viktigaste frågorna: nej till tre semesterperioder, att personalen fortsatt ska få lägga sina scheman, att hemtjänsten inte ska betala p-böter ur egen ficka när p-plats saknas, att minutscheman ska utredas med syfte att avskaffas och vi har argumenterat för att bevara dygnspassen eller att stämpelklockor ska bort.

När nu andra partier säger sig vilja förbättra för undersköterskorna, så kan ni ju börja med att inte rösta ner de förslag vi lägger. Det räcker inte med ord.

Administrationen har en nästan fanatisk inställning till digitalisering. Och för många saker som digitaliseras så tillsätts en administratör som ska skapa mätresultat. Vi anmärker inte på administratören, utan på var pengarna ska satsas. För på golvet vill vi istället ha sociala reformer: skriv ner heltidsmåttet så folk orkar jobba heltid. Det ger mer lön, bättre pension och mindre sjukskrivningar.

Förändring och demokrati på riktigt. Något som är nödvändigt för att personalen ska orka med sitt livsviktiga arbete att ge människor den varma trygghet och omsorg de behöver.

ANNONS

Ingemar Ericsson (24:7)

Bengt Johansson (24:7)

LÄS MER:Nödvändigt uppror för förändring i Varberg

ANNONS