Med Tidöpartierna vid rodret kan Ukraina lita på Sveriges stöd, skriver Erik Hellsborn (SD).
Med Tidöpartierna vid rodret kan Ukraina lita på Sveriges stöd, skriver Erik Hellsborn (SD). Bild: Dick Gillberg

S har varit dåliga på att stå upp emot Putin

Med Tidöpartierna vid rodret kan Ukraina lita på Sveriges stöd.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Apropå

artikeln ”Halland får två representanter i Europaparlamentet”

I intervjun i HN 11/6 anklagar Adnan Dibrani (S) Sverigedemokraterna för att ifrågasätta stödet till Ukraina och för ”närmanden till Ryssland”. Det är ett ohederligt och falskt sätt att beskriva verkligheten på.

Med Tidöpartierna vid rodret kan Ukraina lita på Sveriges stöd. De stödpaket vi skickat sedan regeringsskiftet är långt större än de som den tidigare S-regeringen skickade innan man avsattes. Och stödet kommer att fortsätta: Så sent som i maj beslutades om ett stöd på 75 miljarder kronor fördelat på åren 2024–2026.

Några närmanden till Ryssland från SD:s sida förekommer givetvis inte. En rapport från 2022 gick igenom hur alla partier röstat i Rysslandsrelaterade frågor de gångna tre åren. Resultatet var tydligt: SD rankades som Sveriges mest Rysskritiska parti, följda av M och KD. S å andra sidan var näst sämst på att stå upp emot Putin, endast V var sämre.

ANNONS

Jag önskar herr Dibrani lycka till nere i Bryssel. Förhoppningsvis kan han använda sin position till att stå upp emot Putins barbari. Hans partis insatser på området de senaste åren lämnar som sagt en del att önska.

Slava Ukraini!

Erik Hellsborn (SD)

riksdagsledamot

LÄS MER:Varberg får två representanter i Europaparlamentet

ANNONS