Miljoner ska satsas på sjukhusen i Halmstad och Varberg, trots rekommendationerna om att satsa på ett nytt, modernt sjukhus mitt i Halland, skriver insändarskribenten.
Miljoner ska satsas på sjukhusen i Halmstad och Varberg, trots rekommendationerna om att satsa på ett nytt, modernt sjukhus mitt i Halland, skriver insändarskribenten.

Regionpolitikerna företräder inte hela Halland

Väljare i Kungsbacka, Varberg och Halmstad prioriteras.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Inom kort ska region Halland besluta om att fortsätta att satsa miljoner på sjukhusen i Halmstad och Varberg, trots såväl sina egna tjänstemäns som sjukvårdsfackens rekommendationer om att satsa på ett nytt och modernt sjukhus mitt i Halland, med närhet till alla kommunikationer.

Det här är i och för sig inte så konstigt då regionpolitikerna inte förmår att företräda Halland utan blott sina väljare som de ju har i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. Det parlamentariska system som vi nu en gång har, gör ju att regionfullmäktige är överrepresenterat av politiker från dessa kommuner. Vilket är en god garanti för att regionens resurser i allt väsentligt också landar i dessa kommuner. Vi andra förväntas stå vid sidan och tyst och tacksamt betala vår skatt.

ANNONS

Det politikerna inte tänker på är att de med detta förmodade beslut också slutligen bevisar för alla och en var att regionerna inte är förmögna att vara huvudman för sjukvården. Tyvärr, då jag själv är en tillskyndare av ett starkt lokalsamhälle. Men då det parlamentariska systemet ger dessa effekter måste jag dessvärre konstatera att det vore bättre om vår sjukvård styrdes av en myndighet som likt alla andra myndigheter arbetar utifrån sin instruktion och årliga regleringsbrev. Sjukvården är för viktig för att lägga i händerna på lokalpolitikerna i Kungsbacka, Varberg och Halmstad. De visar med all önskvärd tydlighet att de inte är till för hela regionen.

SOL

ANNONS