Jag tänker att det vore en trygghet för barnen att veta att föräldrarna är med då och då, skriver insändarskribenten.
Jag tänker att det vore en trygghet för barnen att veta att föräldrarna är med då och då, skriver insändarskribenten. Bild: Henrik Montgomery/TT

Pandemin är över – bjud in föräldrar i skolan igen!

Vi föräldrar bjuds aldrig in som en naturlig del i våra barns vardag längre.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland||

Apropå

artikeln "Här får föräldrarna inte delta på skolavslutningen"

Det är med sorg jag efter pandemin sett utvecklingen angående bl.a. skolavslutningarna i Varbergs kommun. Något som förut var en högtidsdag för barnen och deras familjer går mer och mer emot att vara en ”vanlig” dag. Detta är tyvärr bara en del i hur vi föräldrar blir en mindre del av barnens vardag i skolan. Vi läser om en skola som blir stökigare och stökigare, allt allvarligare bråk som sjunker i åldrarna och ökad psykisk ohälsa. Givetvis hänger inte detta på skolavslutningen – men jag slås av uttrycken ”it takes two to tango” och ”it takes a village to raise a kid” – samtidigt som krav ställs på att vi föräldrar ska ta ansvar för våra barns handlande på skolan etc. så bjuds vi aldrig in som en naturlig del i våra barns vardag längre. Nu pratar jag inte bara om ”bråkstakarna” utan alla barnens föräldrar.

ANNONS

Jag tänker att det vore en trygghet för barnen att veta att föräldrarna är med då och då, att vi har koll på vad de gör på dagarna och är delaktiga i att skapa en s.k social trygghet. Så som det har blivit så finns det tyvärr inget sånt kvar.

Jag och många andra har alltid varit noga med att visa barnen att vi vill samarbeta med skolan, att vi bryr oss om vad de gör på dagarna och att vi värdesätter barnens lärare. Men tyvärr gör ju skolan det svårare och svårare att visa detta för våra barn i praktiken.

Jag vill med detta påminna skolan om att bjuda in oss föräldrar i skolmiljön, på samma sätt som föräldrar var med förut. För en tryggare vardag för våra barn.

En mamma

LÄS MER:Pandemin är över – bjud in föräldrar i skolan igen!

ANNONS