Gågata innebär att cykling får ske i gångfart (max 8 km/h) samt att gående har företräde och ej måste gå på vänster sida, skriver insändarskribenten.
Gågata innebär att cykling får ske i gångfart (max 8 km/h) samt att gående har företräde och ej måste gå på vänster sida, skriver insändarskribenten. Bild: Anna Johansson

Osnygg cykling på Strandpromenaden kan äventyra vägen runt fästningen

Gågata innebär att cykling får ske i gångfart samt att gående har företräde och ej måste gå på vänster sida.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|

Under en lång följd av år förde jag här i HN en kamp för att ta bort cykelförbudet runt fästningen, vilket sedermera lyckades. Gångbanan ersattes med gågateskyltning, om än med en fånig tilläggsskylt som ej tillför någon vettig information.

Gågata innebär att cykling får ske i gångfart (max 8 km/h) samt att gående har företräde och ej måste gå på vänster sida. Detta innebär även att ringklocka ej rimligen skall användas, utan man får som cyklist vänta på att en lucka uppstår istället för att plinga. Detta skiljer sig alltså från resten av Strandpromenaden.

Mitt syfte med kampanjen var att befria cyklister från att begå trafikbrott, detta då det var nödvändigt eftersom en majoritet ändå cyklade där.

ANNONS

Därför gör det ont i mig att se hur så många cyklister helt ologiskt tar denna omväg (!) i hög fart och plingar för att gående ska flytta sig.

Har man bråttom så cyklar man på fästningens insida, öster om Societetsparken. Vi cyklister har äntligen betrotts med rätten att legalt få cykla där, och har nu ansvaret att göra det inom de råmärken skyltningen anger. Tänk på att osnygg cykling kan äventyra denna rätt!

Lars

ANNONS