Att kunna erbjuda lägenheter till rimlig kostnad och ge individer möjlighet att välja boendetyp utifrån ekonomi och behov även inom LSS ser vi som en möjlighet, skriver Lena Persson (L).
Att kunna erbjuda lägenheter till rimlig kostnad och ge individer möjlighet att välja boendetyp utifrån ekonomi och behov även inom LSS ser vi som en möjlighet, skriver Lena Persson (L). Bild: DGP dickgillberg.se

Ökad valfrihet är bra – även inom LSS

Fogdevägen är väl värt att prova.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|

Svar

på ”LSS-bostad har blivit en ekonomisk fråga i kommunen”

Liberalerna tycker ökad valfrihet är bra. Detta gäller naturligtvis även de som söker boende inom LSS. Med Fogdevägen tillför vi ett boende som erbjuder stora, ljusa lägenheter, ytor för aktiviteter och som dessutom erbjuder bra personalutrymmen. Personalens arbetsmiljö är en viktig faktor för att ett boende skall fungera väl. Med tanke på att det byggs om i befintlig fastighet och att driften blir samordnad bör hyran bli lägre för den enskilde. Efter att jag besökt Fogdevägen insåg jag att detta är väl värt att prova. Liknande upplägg finns i flera andra kommuner med goda resultat.

ANNONS

Ingen tvångsplacering sker, val av LSS boende fungerar som ett vanligt hyreskontrakt. Att kunna erbjuda lägenheter till rimlig kostnad och ge individer möjlighet att välja boendetyp utifrån ekonomi och behov även inom LSS ser vi som en möjlighet.

Lena Persson (L)

ledamot i Socialnämnden

LÄS MER:LSS-bostad har blivit en ekonomisk fråga i kommunen

ANNONS