”Stenkils trappa” vore ett passande namn för nybygget, tycker insändarskribenten.
”Stenkils trappa” vore ett passande namn för nybygget, tycker insändarskribenten.

Nu är det vår tur – här är min önskan om en julklapp av kommunen

Det här vill vi flanerare och livsnjutare ha.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Fina ”presenter” har ungdomarna ”fått” av kommunen, skateboardramperna i Breared och vid gamla Idrottshallen, Fästningsbadet och simhallen Pingvinen. Nu är det väl vår tur, vi flanerare och livsnjutare att få en julklapp av kommunen:

En lång soltrappa (stentrappa) med flera trappsteg vid södra Fästningshörnan. Den som flanerar i Apelviken har säkert noterat den vackra soltrappan och inte minst det vackra stenhantverket på Tångkörarvägen så ritningar finns kvar från soltrappan i Apelviken, imponerande projektledning, duktiga stenhantverkare. Behövs ytterligare sprängsten finns det att hämta från tunnelbygget, betongdepå finns utmed Getterövägen, pengar i kommunens kassakista. Bygget kan börja! Toppen om den kan invigas sommaren 2024. Cykelställ (även el), plats för Foodtrucks, mat och dryck. Vandrar du någon av de tolv vackra lederna i Åkulla Bokskogar och på eftermiddagen sitter på Soltrappan vid södra Fästningshörnan, njuter av solen och hör Kattegatts vågskvalp, då får du en dag att minnas. Soltrappan, Fästningsbadet, Simstadion och minnesmonumentet på gräsplanen, då blir området fullbordat.

ANNONS

Soltrappan kan döpas till ”Stenkils trappa”, det är hon värd. Ingen i nutid i Varbergs kommun har hittills varit med om att fatta så många svåra beslut och utveckla kommunen som kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil. Vi får inte glömma den stora stenindustrin som fanns i Varberg i mitten/slutet av 1800-talet, 28 stenbrott, skutor fulla med Varbergsgranit till städer som Aberdeen, Wien, Paris, Manchester, Budapest, Riga, Philadelphia med flera. Informationstavla bredvid Soltrappan. Förslag till hamn-och gatunämndens arbetsutskott: Gör snarast ett besök vid Södra Fästningshörnan och bilda er en egen uppfattning.

Då blir frågan till gata och hamn, när startar ni planeringen?

Flanerare

ingen spaning-ingen aning.

ANNONS