Näringslivsklimatet i kommunen hyllas i den senaste mätningen från Svenskt Näringsliv. Samtidigt verkar detta klimat bygga på grumliga relationer och affärsöverenskommelser utan tydlig insyn, skriver insändarskribenten. Bilden är från Falkenberg Award Party 2020.
Näringslivsklimatet i kommunen hyllas i den senaste mätningen från Svenskt Näringsliv. Samtidigt verkar detta klimat bygga på grumliga relationer och affärsöverenskommelser utan tydlig insyn, skriver insändarskribenten. Bilden är från Falkenberg Award Party 2020. Bild: Rebecka Kvint

Ljusskyggt företagsklimat i Falkenberg

Vad är det som gör att medborgarna i kommunen inte reagerar?

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Tystnaden är kompakt och kanske säger den något. Efter HN:s granskning och rapportering om misstänkta oegentligheter i relationerna mellan kommunledningen och vissa företagare har reaktionerna varit minst sagt frånvarande.

Näringslivsklimatet i kommunen hyllas i den senaste mätningen från Svenskt Näringsliv och kommunens representanter slår sig för bröstet. Samtidigt verkar detta klimat bygga på grumliga relationer och affärsöverenskommelser utan tydlig insyn. Det verkar vara ett företagsklimat som helt eller delvis bygger på ljusskygga handlingar. Nu har tidningen satt ljuset på en situation med flera handlingar som kommunledningen sannolikt inte ville skulle komma till allmänhetens kännedom. Berörda företagare kan inte heller vara helt stolta över sitt agerande. I affärer med offentliga organisationer finns det omfattande regelverk att ta hänsyn till. Att spela omedveten om detta är naivt och möjligen på gränsen till bedrägligt.

ANNONS

Vad är det som gör att medborgarna i kommunen inte reagerar? Det är tyst på sociala medier, det är tyst på insändarsidor och det är tyst i samtalen. Är det en tyst acceptans för rådande förhållanden? Förhållanden som egentligen uppfattas som något positivt?

Hur som haver är den rådande situationen med tillhörande tystnad oroande. En kommun som genar genom lagstiftningen och riskerar skattemedel tillsammans med företagare som (ut)nyttjar situationen är en kommun på glid in i en ljusskygg tillvaro.

Våga visa ett glimrande företagsklimat

ANNONS