Några säger att vi inte ska få ha mobilen eftersom andra elever inte får använda den. Men de eleverna kommer från Sverige och förstår all svenska och de behöver inte hjälp av mobilen för att översätta, skriver insändarskribenterna.
Några säger att vi inte ska få ha mobilen eftersom andra elever inte får använda den. Men de eleverna kommer från Sverige och förstår all svenska och de behöver inte hjälp av mobilen för att översätta, skriver insändarskribenterna. Bild: JESSICA GOW / TT

Låt nyanlända elever få ha mobiler i skolan

Då kan vi översätta orden och förstå och lära oss svenska bättre.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg|

Vi vill att nyanlända elever ska få använda mobiler på lektionerna i skolan. Då kan vi översätta, ta bilder och känna oss trygga.

För det första tycker vi att vi ska få använda mobilerna för att översätta orden på lektionerna. Då förstår vi mer vad lärarna skriver och säger och vi kan översätta för att skriva själva.

För det andra kan vi också ta bilder av tavlan och papper som vi fått. När vi tar bilder kan vi översätta hela texten och vi kan studera texten igen när vi är hemma. Då kan vi förstå och lära oss svenska bättre.

ANNONS

Några säger att vi inte ska få ha mobilen eftersom andra elever inte får använda den. Men de eleverna kommer från Sverige och förstår all svenska och de behöver inte hjälp av mobilen för att översätta.

Till sist påstår vi att mobilen gör oss trygga för att då kan vi säga vad vi tycker och tänker.

Låt därför nyanlända elever få ha mobilen på lektionerna!

Nyanlända elever på en skola i Falkenberg

ANNONS