M och C vill minska grundbemanningen med 4.2 miljoner kronor 2024 vilket motsvarar 7 undersköterskor, skriver insändarskribenterna.
M och C vill minska grundbemanningen med 4.2 miljoner kronor 2024 vilket motsvarar 7 undersköterskor, skriver insändarskribenterna. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Lägre grundbemanning i omsorgen med C och M:s budgetförslag

Ett slag mot personalen är ett slag mot alla med behov av omsorg i Falkenberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
|

Det är självklart för oss i Framtid Falkenberg att det inte ska vara de redan utsatta och sårbara som tar smällen i hårda tider.

Moderaterna och Centern pratar sig varma om hur viktigt det är med en hög kvalitet i omsorgen, vikten av förebyggande insatser och kompetensutveckling. De pratar om värme och valfrihet i sin budget, men deras förslag präglas snarare av kyla och en risk att minska invånarnas valfrihet.

En av de absolut största utmaningarna vi står inför är personal- och kompetensförsörjningen inom skola, vård och omsorg. Vi behöver behålla nuvarande personal samtidigt som vi rekryterar många fler för att kunna ge omsorg med hög kvalitet till falkenbergarna.

ANNONS

Till detta krävs att vi är en mer attraktiv arbetsgivare för att locka fler till våra viktiga välfärdsyrken. Vi behöver mer personal och en tillräcklig grundbemanning.

Mitt upp i detta vill M och C minska grundbemanningen med 4.2 miljoner kronor 2024 vilket motsvarar 7 undersköterskor!

Även följande två år föreslår M och C stora nedskärningar i omsorgsverksamheterna.

Ett slag mot personalen är ett slag mot alla med behov av omsorg i Falkenberg. Framtid Falkenberg med Vänsterpartiet tar långsiktigt ansvar och låter inte de mest utsatta ta smällen för kortsiktiga ekonomiska mål.

Framtid Falkenbergs socialnämndsgrupp

Andreas Engebrethsen (S)

Kim Johansen (S)

Sara Grimpe Wernersson (S)

Annie Nilsson (S)

Anita Andersson (KD)

Lotta Strömblad (L)

Ylva Rudling (MP)

Fabian Krook (S)

Monika Eriksson (KD)

Lars Fagerström (L)

Tomas Jansson (V)

ANNONS