Låna inte ut ditt körkort om du behöver hjälp med att lämna avfall till återvinningscentralen, skriver Vivab.
Låna inte ut ditt körkort om du behöver hjälp med att lämna avfall till återvinningscentralen, skriver Vivab. Bild: Erik Simander/TT

Körkort smidigare för de flesta – men återvinningskort finns att beställa

Vivab svarar om de nya reglerna med körkort på återvinningen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Svar

på ”Nu återvinns återvinningskorten”

15/04/2024

Ja, nu inför Vivab ett nytt system som innebär att personer folkbokförda i Falkenbergs eller Varbergs kommun kan komma in på återvinningscentralen med sina körkort. Det blir smidigare för de allra flesta kunder, eftersom de redan har sina körkort med sig. För den som inte har ett svenskt körkort kan ett återvinningskort beställas på Vivabs webbplats.

Alla hushåll har 15 fria besök per år oavsett boendeform – villa, hyreslägenhet, bostadsrätt eller fritidshus. Finns det flera personer med körkort i hushållet så delar de på de 15 besöken som räknas ner för varje besök som någon av dem gör på återvinningscentralen.

ANNONS

Om du äger en till fastighet, exempelvis ett fritidshus, har du 15 fria besök kopplat även till det.

Låna inte ut ditt körkort om du behöver hjälp med att lämna avfall till återvinningscentralen. Anlitar du ett företag så ska det alltid använda sitt företagskort och betala en avgift för att avfallet ska kunna tas omhand på återvinningscentralen. Bra att veta är att företag endast får ta hand om det avfall som uppkommer inom verksamheten (exempelvis en trädgårdsmästare eller en målare). Behöver du hjälp med att transportera en soffa eller liknande, be en granne, vän eller släkting om hjälp. Då finns möjlighet att beställa ett återvinningskort som kopplas till ditt hushåll.

Vivab

LÄS MER:Nu återvinns återvinningskorten

LÄS MER:Vivab ersätter återvinningskort med körkort – utökar antalet besök

ANNONS