Jag tycker att ni som inte har bättre saker för er att än att gnälla på ungdomarna, ska visa att ni är vuxna och uppför er som folk, skriver insändarskribenten.
Jag tycker att ni som inte har bättre saker för er att än att gnälla på ungdomarna, ska visa att ni är vuxna och uppför er som folk, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Jag fick lära mig att visa hänsyn i trafiken

Och påbörja din resa i tid om du har en tid att passa.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Svar

på ”Förbjud a-traktorer under vissa tider"

Outbildade förare är en lögn, ja om man nu inte kör olovligt klart. Men den biten står bilförare för i större utsträckning. Vanligt folk fick lära sig mycket bra i körskolor, dock har vissa väldigt lätt att glömma saker strax efter de fått förmånen att framföra motorfordon.

Det är nämligen en förmån att få körkort oavsett vilket fordon det än gäller. Jag fick lära mig att visa hänsyn i trafiken, att underlätta och samarbeta för varandra. Det insändaren signalerar är helt tvärtom. Med tanke på just de "grundregler" ovan nämnda. Samt då givetvis ha så mycket innanför pannbenet att man påbörjar sin resa i tid, om man nu har en tid att passa.

ANNONS

Irriterade bilförare i trafiken är högst olämpligt och då bör man lämna bilen till man uppvisar ett normalt uppförande. Tycker att ni som inte har bättre saker för er att än att gnälla på ungdomarna, visa att ni är vuxna och uppför er som folk. Förstå innebörden i att samarbeta och visa hänsyn i trafiken. Ibland undrar jag om det handlar om avundsjuka då ungdomar har betydligt nyare och säkrare bilar. Som sagt ingen självklarhet att inneha körkort. Det är en förmån.

50 år med körkort och hängiven epa-ägare innan bilkörkort. De gyllene reglerna att samarbeta och visa hänsyn har gjort mina år helt skadefria och mogen nog inte hetsa upp mig för petitesser.

Biologen

LÄS MER:Förbjud a-traktorer under vissa tider

ANNONS