Det är med sorg jag följer Liberalernas utveckling, skriver insändarskribenten.
Det är med sorg jag följer Liberalernas utveckling, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg /TT

Jag fick inte svar på mina frågor

Det är med sorg jag följer Liberalernas utveckling.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|
|

Svar

till Cecilia Rönn

Normalt brukar jag tacka när jag får ett svar på en insändare. Tyvärr går inte det den här gången. Jag ställde sex konkreta frågor om din uppfattning och fick inte minsta antydan till svar på någon av dem.

Ditt argument för att inte svara var att frågorna är föremål för utredningar och att du därför inte nu kan uttrycka din åsikt. I stället använde du hela debattartikelutrymmet till att föra fram åsikter i helt andra frågor än dem jag frågat om. SD däremot är mycket tydliga i vad man tycker i de frågor jag tog upp. Varför inte du?

ANNONS

Det är med sorg jag följer Liberalernas utveckling. Detta parti med en så fantastisk historia. Ett parti som kämpat för allmän och lika rösträtt, för jämställdhet, frihet och rättvisa och som under så många år stått som en fyrbåk mot främlingsfientlighet, högerpopulism och osund nationalism.

Och så i dag, inte vågar uttrycka åsikter, när jag frågar om mänskliga rättigheter, arbete mot rasism, tolkhjälp inom vården med mera. Du gömmer dig, Cecilia Rönn, bakom utredningsargumentet. Är du så rädd för att säga något som inte faller i god jord hos det parti ni är beroende av för att få regera? Detta är så tragiskt och politik när den är som allra sämst. Inte undra på att nu en efter en av ideologerna i partiet lämnar: Bengt Westerberg, Birgitta Olsson, Cecilia Malmström…

Kvar blir de som prioriterar makten framför ideologin och som när det blir jobbigt gömmer sig bakom ”utredningsargumentet”.

Cecilia Rönn, jag vill nu att du svarar på de frågor jag ställde i min förra insändare. Hoppas du vill, kan och törs!

Med vänlig hälsning

Gunnar Törnqvist

LÄS MER:Vi står för stora utmaningar efter åtta år av vanstyre

LÄS MER:Kommer du stödja SD:s förslag, Cecilia Rönn?

ANNONS