Kanske ställer barnen den där frågan som Sverigedemokraterna och dess partiledare är så rädda och nervösa över: ''Varför är du en tant?'' skriver insändarskribenten.
Kanske ställer barnen den där frågan som Sverigedemokraterna och dess partiledare är så rädda och nervösa över: ''Varför är du en tant?'' skriver insändarskribenten. Bild: Jessica Gow / TT

Inget sexualiserande över dragqueens som läser sagor

Barn är inte så sköra som Olle Hällnäs vill få det till.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg||

Svar

på ”Små barn ska fredas från prat om könsidentitet och sexualitet”

Jag läser i dagens HN (12/5) att ytterligare en sverigedemokrat, denna gång Olle Hällnäs i Varberg, tar till de stora och höga tonerna angående sagostunderna på biblioteken som hålls av ”dragqueens” och som då enligt honom inte skulle passa sig.

Jag tror nog som Christofer Bergenblock att detta är något uppfriskande och annorlunda för barnen, och kanske ställer barnen den där frågan som Sverigedemokraterna och dess partiledare är så rädda och nervösa över: ''Varför är du en tant?'' Att det skulle bli något sexualiserande över detta har jag svårt att tro, det finns nog bara i Sverigedemokraternas inskränkta värld. Vi lever ju ändå i nådens år 2023, i varje fall de flesta av oss. Till yttermera visso tror inte jag att barnen är så sköra som Olle Hällnäs vill få det till.

ANNONS

Slutligen får Christofer Bergenblock ytterligare en känga att de skulle vara en besatthet i frågan. Du, Olle Hällnäs, såg du inte partiledaredebatten. Inte rådde det någon besatthet i denna fråga från Centerpartiets ledare, eller vad tycker du? Slutligen tar du upp detta som en värderingsfråga , i högsta grad till och med. Vad gäller värderingar, Olle Hällnäs, i denna fråga, så är det väl så att du och dina Sverigedemokrater borde se över era värderingar istället.

Observatör

LÄS MER:Små barn ska fredas från prat om könsidentitet och sexualitet

ANNONS