Det är för kort tid för att politikerna ska hinna läsa allt inför nämndmöten, menar insändarskribenten.
Det är för kort tid för att politikerna ska hinna läsa allt inför nämndmöten, menar insändarskribenten. Bild: Lovisa Essunger

Anna Johansson: Ingen tid att sätta sig in i ärendena

Det är inte möjligt att läsa in sig på allt när man får en vecka på sig!

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Svar

på Maria Haldestens svar på insändaren ”En icke-befintlig demokrati är problemet”

Det är helt uppenbart så att du och jag har totalt olika uppfattningar om vad demokrati är eller hur en demokratisk process ser ut. Du tycks ha accepterat fullt ut rådande kutym med "kunniga tjänstemän som gör grundjobb och analys" och politiker som sedan säger ja och amen till deras förslag – utan att ha haft möjlighet att sätta sig in i ärendena. Det är helt rätt att "Fritidspolitik tar tid". Det är just tid det handlar om. Tiden som behövs för att kunna sätta sig in i ärendena, diskutera med andra i partiet och utanför, fundera över eventuella alternativ – den tid ges ju inte!

ANNONS

Det är inte möjligt att läsa in sig på en statlig utredning på 1 600 sidor samtidigt som en långtidsbudget för verksamhetsområdet skall klubbas på samma möte när man får en vecka på sig! Med andra ord bäddar man i förutsättningarna för fritidspolitiker för ett tjänstemannavälde.

Det jag har lovat mina väljare är inte att vara en nickedocka för andras förslag utan att ta demokratin, folkväldet, på allvar. Tyvärr tycks inte du har fattat det.

Lutz Kremer (24:7)

LÄS MER:En icke-befintlig demokrati är problemet

ANNONS