Toaletter måste ju finnas om man på allvar vill att folk ska åka kollektivt, skriver Mats Folkesson.
Toaletter måste ju finnas om man på allvar vill att folk ska åka kollektivt, skriver Mats Folkesson.

Inga toaletter på Falkenbergs station – en skandal!

Trafikverket måste ta sitt ansvar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg|
|

Jag vet inte hur länge det inte funnits tillgång till toaletter på Falkenbergs järnvägsstation, men länge är det. En fullständig skandal! I vår tid, 2023, kan inte Trafikverket erbjuda den mest basala service man kan begära – och behöva – på stationen!

Fullständigt ofattbart och otillfredsställande! Inte ens som man är det lätt att uträtta sina tvingande behov på/vid stationen och hur ska det då vara för kvinnor och barnfamiljer!? Hur tänker Trafikverket? Finns det något annat mål än att bara lösa problemet?! Det handlar ju bara om ambition! Synnerligen oprofessionellt och oförskämt av ett statligt verk!

Hjälper det att ta ut en avgift, gör det! Men ge oss tillgång till toaletterna! (Betänk också att toaletterna inte sällan är för få och ur funktion på Öresundstågen.)

ANNONS

Vad jag förstått är det Trafikverket ensamt som har det fulla ansvaret för stationen, inklusive toaletterna. Men det hindrar ju inte Falkenbergs kommun från att ta sitt ansvar och kraftfullt trycka på i frågan. En station utan toaletter är ju en skam, en skymf mot såväl kommuninvånare som besökare. Toaletter måste ju finnas om man på allvar vill att folk ska åka kollektivt. Eller anser Trafikverket – och kommunen – inte det? Hur kan detta få fortgå?

Om inte Trafikverket klarar av denna basala uppgift kanske kommunen kan ta över; något måste ju hända?! Omgående.

Jag önskar ett snart och offentligt svar från Trafikverket i frågan.

Mats Folkesson

Heberg

ANNONS