kollektivtrafik är en samhällsnytta som gör att våra medborgare kan ta del av och bidra till samhället, skriver insändarskribenterna.
kollektivtrafik är en samhällsnytta som gör att våra medborgare kan ta del av och bidra till samhället, skriver insändarskribenterna. Bild: Jonatan Gernes

Hallandstrafiken ska vara avgiftsfri

Kollektivtrafik gör att medborgare kan bidra till samhället.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|
|

Svar

på ”Varför sänks inte priserna för kollektivtrafiken i Halland?”

Markus Jöngren och Emma Lindkvist med flera från miljöpartiet i Falkenberg uppmanar Region Halland att ”ta rygg på Tyskland” och sänka priserna på kollektivtrafik.

Vi i Vänsterpartiet Halland håller helt med om att det behövs sänkta priser i kollektivtrafiken. Därför lämnade vi på senaste regionfullmäktige in en motion om att biljettpriset för den som åker med kollektivtrafik (även färdtjänst) ska sänkas succesivt fram till 2035 och därefter bli avgiftsfri.

Under pandemin kunde vi se hur sårbart det blev med ett system som byggde på att resenären stod för en stor del av kostnaden själv. När resenären står för en stor del av finansieringen prioriteras också av förklarliga skäl de stora pendlarstråken och tillgången till kollektivtrafik blir beroende av var du bor.

ANNONS

Vi tycker liksom Hallandstrafiken att kollektivtrafik är en samhällsnytta som gör att våra medborgare kan ta del av och bidra till samhället. Det handlar om nyttor och rättigheter som miljö, arbetsmarknad, hälsa, jämlikhet och jämställdhet. Nyttor och rättigheter som vi tycker att vi ska dela på solidariskt i Halland.

Agnes Hultén (V)

Gruppledare Vänsterpartiet Halland

Daniel Karlsson (V)

Ersättare i Regionfullmäktige

LÄS MER:Varför sänks inte priserna för kollektivtrafiken i Halland?

ANNONS