Vi tycker att det är tråkigt att behöva avbryta vetenskapligt, kulturellt och idrottsligt utbyte, men som ni säkert förstår är det ju omöjligt att fortsätta som om ingenting särskilt hade hänt, skriver insändarskribenten.
Vi tycker att det är tråkigt att behöva avbryta vetenskapligt, kulturellt och idrottsligt utbyte, men som ni säkert förstår är det ju omöjligt att fortsätta som om ingenting särskilt hade hänt, skriver insändarskribenten.

Ge inte upp – Putins skräckvälde består inte för alltid

Man kan inte bygga varaktig säkerhet på att skaffa grannar som hatar en.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
|

Kära ryska vänner som inte förgiftats av Putins propaganda! Vi förstår verkligen att det är tungt att ha världens mest avskydde man som president, men vi klandrar inte er.

I väst har vi också haft maktfullkomliga ledare. Precis som Putin kunde den franske kungen Ludvig 14:e utbrista: "staten, det är jag". Men Ludvig hade förstås inte kärnvapen.

Vi inser ju precis som ni att man inte kan bygga varaktig säkerhet på att skaffa grannar som hatar en och att välstånd inte byggs genom artilleribeskjutning av barnsjukhus.

Efter covidkrisen hade vi hoppats på att lägga miljarder på att försöka rädda klimatet genom gröna omställningar, men eftersom ingen kan lita på er aggressive president går de pengarna nu till att stärka försvaret. Sorgligt.

ANNONS

Vi tycker att det är tråkigt att behöva avbryta vetenskapligt, kulturellt och idrottsligt utbyte, men som ni säkert förstår är det ju omöjligt att fortsätta som om ingenting särskilt hade hänt.

Vi hoppas att vi kan ta nya tag efter Putin.

Författarna får väl skriva för historien. De har ju en viss vana vid att inte bli publicerade i sitt hemland.

Idrottarna får väl ställa upp i DM (Diktaturmästerskapen) tillsammans med Nordkorea, Kina, Syrien och Iran. Inga jobbiga frågor om bloddoping och anabola steroider. Världsrekorden kommer att ryka.

I ett land där man kan få många års fängelse om man kallar ett krig för ett krig och en invasion för en invasion beundrar vi er som vågar er ut på gator och torg för att demonstrera mot vansinnet. Ni kommer med tiden att bli betraktade som hjältar.

Putin säger ju att han delvis bedriver detta krig för att stoppa dekadensen i väst, som han tydligen kallar för Gayropa. Berätta för honom att vi inte tycker att staten ska lägga sig i vem man älskar och vem man vill leva med. Bara en dåre försöker bekämpa homosexualitet med stridsvagnar,

Ge inte upp! Putins skräckvälde består inte för alltid. Ni är så välkomna att återknyta banden när hatets och illviljans banérförare är borta.

ANNONS

Anders Tejler

ANNONS