Helt ofattbart att personalen på sjukhuset tvingas lägga arbetstid på att gå ut och ändra sina p-skivor under arbetstid, skriver insändarskribenterna.
Helt ofattbart att personalen på sjukhuset tvingas lägga arbetstid på att gå ut och ändra sina p-skivor under arbetstid, skriver insändarskribenterna.

Fram med p-tillstånd till sjukhusets personal!

Lika illa är det när hemtjänstpersonal får p-böter när det inte finns ledig p-plats.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|

Helt ofattbart att personalen på sjukhuset tvingas lägga arbetstid på att gå ut och ändra sina p-skivor under arbetstid! Att de får p-böter. Att det inte finns en personalparkering med p-tillstånd under hela arbetspasset. Ska detta kallas god arbetsmiljö i ett modernt arbetsliv?

Och lika illa är det i kommunen när hemtjänstpersonal får p-böter, att betala ur egen ficka, när de kommer fram till ett område där det inte finns ledig p-plats. De håller högt tempo, har inte många minuter på sig för besöken och hinner inte köra runt och leta p-plats.

Hur svårt kan det vara att ta fram ett tillstånd att lägga i framrutan där hemtjänstpersonalen äger rätt att stå utanför p-ruta när sådan saknas? Eller att sjukhuspersonalen får tillstånd att stå i sina rutor under hela passet?

ANNONS

Och varför tas det inte ett helhetsgrepp angående sjukhusets p-platser? Att till exempel besökare till akuten ska slippa böter efter fyra timmar, eller att vissa områden är dåligt belysta, eller att det saknas platser överlag?

Hur mycket mer ska högavlönade chefer tjäna innan de bemödar sig att lösa enkla frågor? Det borde snarare utfärdas chefsböter för den urusla arbetsmiljö personalen tvingas leva under.

Bo Dahlgren (24:7)

Lillian Andersson (24:7)

Jimmy Haglund (24:7)

Asdis Sigurdardottir (24:7)

Heidi Levin (24:7)

Lars-Inge Karlsson (24:7)

Pia Dahlgren (24:7)

Elisabeth Hellström (24:7)

Karin Andersson (24:7)

Maria Andersson (24:7)

Christoffer Lyckberg (24:7)

ANNONS