Om vi lyckas skapa ett ekonomiskt utrymme för skolan framöver så är mer personal viktigare än allt annat, skriver insändarskribenterna.
Om vi lyckas skapa ett ekonomiskt utrymme för skolan framöver så är mer personal viktigare än allt annat, skriver insändarskribenterna. Bild: Alexander Olivera/TT

Fler vuxna i skolan är viktigare än gratis frukost

Skolan i Falkenberg är på väg åt rätt håll och nya experiment från moderata frukostmöten hjälper ingen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg|

Svar

på ”Vänsterstyret sviker barnen – säger nej till gratis frukost”

På grund av det ekonomiska läget med hög inflation och stora kostnadsökningar har Barn– och utbildningsnämnden tvingats till besparingar för att klara budgeten för grundskolan i Falkenbergs kommun. Vi har en mycket hög andel legitimerade lärare och det sker inga besparingar på lärare. Däremot tvingas skolorna minska på den viktiga personalen som finns runtomkring. Detta är inget vi vill utan något vi är tvingade till att göra.

I detta svåra läge går Moderaterna fram med ett förslag om gratis frukost. Det är en priorinna som är mycket svår att förstå! Det är föräldrarnas ansvar att se till så varje barn äter ordentligt innan man går till skolan. Det finns barn som lever i barnfattigdom i kommunen och vi gör en särskild satsning för att lyfta de familjerna nästa år. Det röstade däremot Moderaterna nej till i fullmäktige. Om vi lyckas skapa ett ekonomiskt utrymme för skolan framöver så är mer personal viktigare än allt annat.

ANNONS

Avslutningsvis så beklagar vi att Sandra Johansson svartmålar Falkenbergs skolor i media. Uttalandet om att ”skolresultaten pekar rakt ner i källaren” är helt felaktigt. Rektorer, lärare och elever sliter varje dag och skolresultaten är högre än de statistiskt förväntade. Vi har också blivit utsedda till årets skolkommun i Halland två gånger förra mandatperioden.

Skolan i Falkenberg är på väg åt rätt håll och nya experiment från moderata frukostmöten hjälper ingen. Vi i Framtid Falkenberg vill istället ge skolan i kommunen stabil styrning och fler vuxna, då får proffsen bästa möjliga förutsättningar att ge våra barn en bra utbildning.

Per Svensson (S)

Miranda Bodiroza (S)

Susan Pettersson (KD)

Petra Hygrell (L)

Anita Gidén (V)

LÄS MER:Vänsterstyret sviker barnen – säger nej till gratis frukost

ANNONS