Nu målas säkerhetshot en från omvärlden upp trots att vi just kommit in i Nato, skriver insändarskribenten.
Nu målas säkerhetshot en från omvärlden upp trots att vi just kommit in i Nato, skriver insändarskribenten. Bild: Johan Nilsson/TT

En svensk tiger

Vi skulle bli säkrare med Nato, ändå trummas det ut att Sverige är särskilt utsatt och hotat.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Nu målas säkerhetshot en från omvärlden upp trots att vi just kommit in i Nato. Då skulle vi känna oss tryggare och säkrare men ändå trummas det ut att Sverige är särskilt utsatt och hotat. Presskonferens där ansvarstyngda myndighetspersoner och politiker talar om det mycket allvarliga säkerhetsläget. Trots detta har inte hotnivån höjts utan ligger på samma nivå som tidigare.

Man kan ju ana att det är ett sätt att förskjuta fokus från inhemska problem, klimat och välfärdsfrågor. Möjligen är det en kampanj för att göra större intrång i rättssäkerhet, integritet och att göra det svenska folket mer paranoida och mottagliga för populism. Sist men inte minst är det ju en uppmaning till uppoffring för att styra mer resurser till att stärka försvar och upprustning. Det enda som fattas är kampanjens postgirokonto för den behjärtansvärda insatsen för att trygga Sverige i tiden.

ANNONS

Fokus på vad?

LÄS MER:Kristersson om Natobeslutet: "Vi kommer hem"

ANNONS