Det är bara halva befolkningen som ogenerat kan ställa sig i närmaste buske, resten behöver en den integritet en toalett ger.
Det är bara halva befolkningen som ogenerat kan ställa sig i närmaste buske, resten behöver en den integritet en toalett ger. Bild: Jonatan Gernes

Diskriminerande att stänga toaletter vid stränder

Män kan ogenerat ställa sig i närmaste buske.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Svar

på ”Smultronställen utan toalett”

Jag håller med Bengt-Arne Andersson. Beslutet om att ta bort utetoaletterna vid stränderna innebär särbehandling och diskriminering enligt diskrimineringslagen av framför allt kvinnor, tjejer, barn, äldre och funktionshindrade. Beslutet innebär sämre tillgänglighet för dessa grupper. En toalett innebär respekt för integriteten. Män i alla åldrar kan ställa sig i närmaste buske eller i havet och tömma blåsan helt ogenerat närhelst det passar, det visar sig med önskvärd tydlighet överallt i samhället. Då kanske avsaknaden av en toalett inte är lika påtaglig. Det är dock bara hälften av befolkningen som kan göra så.

Beslutet handlar alltså om mer än att ta bort toaletter. Här diskrimineras såväl kön som ålder och funktionsnedsättning. Beslutet att ta bort utetoaletter längs med stränderna i Falkenbergs kommun är ett dumsnålt beslut som inte hör hemma i ett jämlikt samhälle år 2023.

ANNONS

Diskriminering är förbjudet

LÄS MER:Smultronställen utan toalett

ANNONS