Det är dags att vi seniorer hjälper oss själva, skriver Lena Djurvall.
Det är dags att vi seniorer hjälper oss själva, skriver Lena Djurvall. Bild: Henrik Montgomery/TT

Det är dags att vi pensionärer hjälper oss själva

Vi kan inte lita på politiker eller andra beslutsfattare.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|
|

Som relativt nybliven ålderspensionär med 41 år inom Region Halland som läkarsekr, exp förest, klinikass, avd chef och medicinsk sekr har jag nu hamnat på en pension på 11 200. Satt på julaftons kväll med mina räkningar och insåg innan jag var klar att pensionen inte skulle räcka igen. Jag behöver inte gå in på boende och hushållsräkningar för de är ju för stora för ett ensamhushåll. Har hyresrätt 2:a. Sökte bostadstillägg förra året men "straffades" då för att jag hade en liten kapitalförsäkring som numera är halverad då den i stort varje månad gått till att förstärka levnadskostnader.

ANNONS

Första vardagen efter helgen sa jag upp mitt tv-abonnemang och enda månadstidning!

Ingen kan säga att jag inte dragit mitt strå till stacken vad gäller återanvändning, ekotänk, bidrag till secondhand m m. Dessutom är jag sedan flera år en flitigt förekommande bakluckeloppissäljare både här och där, säljer på auktioner och kan de flesta sajter på mina fem fingrar.

Nu har det däremot blivit ett nödvändigt ont för att överhuvudtaget klara uppehället att sälja av inventarier, möbler, konst m m.

Eftersom vi pensionärer eller seniorer som jag hellre kallar oss inte kan räkna med att varken politiker, kommande regering eller andra inom landsting och kommun i beslutsställning kommer att lyfta ett finger för att hjälpa oss, särskilt vi ensamma kvinnor med lägst pension (Gud vad tråkigt det låter) är det nu dags att vi hjälper oss själva!!

Då är min tanke att vi kunde få använda Mötesplats Ljuspunkten. Den ligger vid Lorensberg med en lokal på 140 kvadratmeter och där finns om jag förstått saken rätt en organisation kallad Navet i Aktiv Senior.

Här skulle denna målgrupp få möjlighet att ha "loppis" och sälja av sådant man inte behöver och samtidigt få en välförtjänt liten slant till det dagliga och kanske en liten guldkant på tillvaron! (Nä, skojar bara).

ANNONS

Men allvarligt talat: Nu har fokus länge legat på alla utom pensionärer och övriga äldre. Jag behöver inte nämna några, alla i samhället som är prioriterade är säkert värda att ha en meningsfull livssituation både ekonomiskt och mänskligt.

Lena Djurvall

ANNONS