I Centerpartiet tycker vi det är fantastiskt med alla som engagerat sig lokalt i frågan eftersom det verkligen visat att det funnits en väl förankrad vilja i bygden om att ha kvar sin simhall, skriver Christofer Bergenblock (C) och Lena Språng (C).
I Centerpartiet tycker vi det är fantastiskt med alla som engagerat sig lokalt i frågan eftersom det verkligen visat att det funnits en väl förankrad vilja i bygden om att ha kvar sin simhall, skriver Christofer Bergenblock (C) och Lena Språng (C). Bild: Roger Larsson

Centerpartiet gläds över att Veddige simhall blir kvar

Ett bra komplement till den nybyggda anläggningen inne i Varberg.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVeddige||

Nu har vi äntligen kunnat lämna det glädjande beskedet att Veddige simhall är räddad och att en renovering kommer att ske. Det har under en längre tid funnits en osäkerhet kring statusen på simhallen och hur mycket det skulle kosta med en renovering av anläggningen för att ta den i drift igen.

När utredningen nu är klar visar det sig att kostnaden bara ligger på 15 miljoner kronor, vilket i sammanhanget är en förhållandevis låg siffra. För oss i Centerpartiet är det därför en självklarhet att renoveringen nu ska genomföras och att anläggningen tas i drift igen. Kanske är det också läge för ytterligare utveckling av anläggningen när den ändå ska renoveras.

ANNONS

I Centerpartiet tycker vi det är fantastiskt med alla som engagerat sig lokalt i frågan eftersom det verkligen visat att det funnits en väl förankrad vilja i bygden om att ha kvar sin simhall. Det är ju dessutom en simhall som inte bara servar Veddige, utan hela den nordvästra kommundelen.

Veddige simhall kommer att fungera som ett bra komplement till den nybyggda anläggningen inne i Varberg. Pingvinen erbjuder en storslagen anläggning med äventyrsbad och 50-metersbassäng, medan Veddige erbjuder en 25-metersbassäng i lugn och trygg miljö. Det finns behov av båda delarna i Varbergs kommun.

I Centerpartiet är vi mycket glada över att simhallen nu blir kvar och vi kommer verka för att renoveringen genomförs så skyndsamt som möjligt. Det här är nämligen bra för hela Varbergs kommun!

Christofer Bergenblock (C)

kommunalråd

Lena Språng (C)

ordf. Kultur- och fritidsnämnden

ANNONS