Det har ingen brottsförebyggande effekt att hänga ut brottslingar i media, menar insändarskribenten.
Det har ingen brottsförebyggande effekt att hänga ut brottslingar i media, menar insändarskribenten. Bild: Nils Petter Nilsson

Brottslingar bryr sig inte

Jag ser ingen brottsförebyggande effekt av att hänga ut dömda brottslingar.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
|

Svar

på ”Häng ut brottslingarna.”

Göran L skriver sammanfattningsvis ”Detta är en integritetskränkning som inte bör vålla alltför kraftiga protester bland vanliga medborgare och bör kunna införas snabbt genom överenskommelser mellan medieföretagens samarbetsorganisationer.”

Dessa ord skrämmer mig. Skulle våra media gå aktivt in för att hänga ut dömda brottslingar med namn, bild och etnicitet? Göran L skriver ”regelmässigt”.

Det kan väl inte vara av allmänt intresse för gemene man att man ”regelmässigt” får tillgång till bild, namn och etnicitet på grova brottslingar? Detta skall vara brottsförebyggande enligt Göran L.

När det gäller Tove, som alla känner till, har hennes förövare hängts ut i alla tidningar med namn och bild gång på gång. Till vilken nytta?

ANNONS

Jag ser ingen brottsförebyggande effekt av att hänga ut dömda brottslingar. En brottsling tror inte på upptäckt, eller så är han inte bekymrad över det. När det gäller unga män bryr de sig inte eller har ingen självbevarelsedrift.

Marianne Johansson

Varberg

LÄS MER:Häng ut brottslingarna

ANNONS