Kontanter är ett överspelat kapitel i den svenska ekonomin. Låt banker, handel, företag och kreditinstitut ta ansvar för att säkerställa att systemen fungerar även i krig och krissituationer, skriver insändarskribenten.
Kontanter är ett överspelat kapitel i den svenska ekonomin. Låt banker, handel, företag och kreditinstitut ta ansvar för att säkerställa att systemen fungerar även i krig och krissituationer, skriver insändarskribenten. Bild: Izabelle Nordfjell/TT

Betalsystemet måste fungera även i kris

Kontanter är överspelat – lägg inte över ansvaret på enskilda för samhällets beredskap.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationHalland|

Kontanter är ett överspelat kapitel i den svenska ekonomin. Låt banker, handel, företag och kreditinstitut ta ansvar för att säkerställa att systemen fungerar även i krig och krissituationer. Att vi ska ha lite kaffepengar hemma är bara ett försök att smita från sitt ansvar.

De som inte har möjlighet att använda annat än kontanter är ju försumbara och borde få hjälp med att skaffa ett bankkort. Nödvändiga butiker ska givetvis ta emot kontanter. Så sluta lägga över ansvaret på enskilda människor för samhällets beredskap i krig och kris. Det räcker inte med en broschyr om hur vi ska förhålla oss vi har redan inflations testats genom höga elpriser och matpriser. Vintern och snön är ju också ett test på hur medborgare fastnar i trafiken och där samhällets beredskap och ansvar vältras över på bilisterna.

ANNONS

Campare

ANNONS