Arbetsplatsen på Håstens torg var aldrig tänkt som en permanent arbetsplats. I och med detta utrustades lokalen också till stora delar med begagnade möbler, skriver insändarskribenten.
Arbetsplatsen på Håstens torg var aldrig tänkt som en permanent arbetsplats. I och med detta utrustades lokalen också till stora delar med begagnade möbler, skriver insändarskribenten. Bild: Rebecka Kvint

Begagnade möbler inredde den tillfälliga lokalen på Håstens torg

Det var aldrig tänkt som en permanent arbetsplats.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|
|

Svar

till ”Boende hos Varbergs Bostad”

Tack för dina synpunkter. Det finns en del frågetecken kring det du skriver som behöver rätas ut.

Arbetsplatsen på Håstens torg var aldrig tänkt som en permanent arbetsplats. I och med detta utrustades lokalen också till stora delar med begagnade möbler. Inredning som nu återbrukas i möjligaste mån på Kattegattsvägen. Det som inte kan användas säljs givetvis. På så sätt kommer möblerna till nytta någon annanstans.

Anledningen till att vi hyrde den gamla postlokalen på Håsten var att kunna bygga färdigt Västra Sörse med sina 260 lägenheter. Mitt i projektet låg ett distriktskontor som behövde rivas. Allt för att bostadsförsörja Varberg.

ANNONS

Hur är det då med underhållet? Lite förenklat kan man säga att stora delar av Sverige byggdes upp under 1950-, 60- och 70-talet. Det gäller allt från vägar, järnvägar, vatten och avlopp – men också fastigheter. Detta är en av de stora utmaningarna i hela landet i dag – att underhålla det befintliga och investera i nytt – och det kommer att ta lite tid. För vår del vet vi mycket väl hur utmaningen ser ut och vi har aldrig tidigare investerat lika mycket i underhåll som vi gör nu.

Och låt oss en gång för alla avliva myten att det äldre lägenhetsbeståndet betalar för nyproduktionen. Det stämmer inte. Varje nyproduktion står på egna ben.

Dzejna Seta

kommunikationschef, Varbergs bostad

ANNONS