Jesus var en fredlig person som levde i ett ockuperat Palestina, skriver insändarskribenten. Bilden är på Jesustatyn i Rio de Janeiro.
Jesus var en fredlig person som levde i ett ockuperat Palestina, skriver insändarskribenten. Bilden är på Jesustatyn i Rio de Janeiro. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Att säga att Jesus var kommunist är förkastligt

Kommunismen leder inte någonstans till frihet.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVarberg|

Apropå

artikeln ”Lasse Diding visar åtta meter hög Leninstaty”

På lördag inviger Lasse Diding en åtta meter hög Leninstaty i närvaro av det nystartade Revolutionära Kommunistiska Partiet. Statyn står i Didings trädgård på Platsarna. Hur länge den får stå där är oklart.

Diding har också en två meter hög Jesusstaty som han vill ställa upp någonstans. För mig var Jesus kommunist säger Diding. Kommunismen genomgår tydligen en förändring. Man kan vara religiös och kommunist. Det fick man inte tidigare. Marx sa: Religion är folkets opium, en smärtstillande drog i en hård värld. Lenin omformulerade Marx: Religion är ett opium för folket. Kommunistisk partiledare i Ryssland Gennadij Ziuganov säger nu att vi behöver studera Bibeln. Han säger Jesus var den förste kommunisten. Man tror tydligen att man skall kunna sälja in kommunismen med hjälp av Jesus.

ANNONS

Jesus var en fredlig person som levde i ett ockuperat Palestina. Han var även upprorsmakare mot ockupationsmakten. Han ” krökte inte ett hår” på maktens män. Jesus var jude.

Att säga att Jesus var kommunist är förkastligt. Kommunismen leder inte någonstans till frihet. Människorna i kommunistiska länder är kuvade, de har ingen yttrande frihet, ingen rättssäkerhet och hanteras med övervåld av den härskande makten.

Marianne Johansson

Varberg

LÄS MER:Lasse Diding visar åtta meter hög Leninstaty

ANNONS