Är tråkskolan här? undrar signaturen Nisse.
Är tråkskolan här? undrar signaturen Nisse. Bild: Stig Hedstrom

Är tråkskolan här?

Skippa rasterna också så blir ökenskolan fulländad.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
|

Svar

på ”Kärnämnen och mindre smörknivar i skolverkets timplan.”

Trots eller kanske just för att jag är utbildad med väldigt mycket praktiska ämnen ser jag att du borde använt ordet "färre" istället för "mindre" i din rubrik. Om elever ska lära sig göra mindre smörknivar behöver de bli ännu bättre i slöjd då detta kräver mer precision.

Lyssnar du någonsin på musik? Hur känns det? Du pratar om en skola utan praktiska ämnen. Jag ser vuxna tråkmånsar i framtiden med tummen mitt i handen utan en enda känsla i kroppen. De har gått i tråkskolan. De kan knappt byta glödlampa i sitt eget hem eller uppskatta skönheten i tavlan på väggen. D.v.s. när de har fått i tavelkroken så att de kan hänga upp den och skruvat i glödlampan så att de kan se. De sjunger "Ja må hen leva" på ett födelsedagskalas så att den gratulerade inte vet om hen ska skratta eller gråta. De trillar omkull som om de var fulla när de ska dansa vals, bara tre slag i takten. Fy tusan så trist. Skippa rasterna också så blir ökenskolan fulländad. Utan förståelse för form och skapande kan du inte ens skapa en stark ansökan till ett jobb. Visste du att ett av de bästa sätten att snabbt lära sig engelska är att sjunga på språket? Vidare hänger matte och musik ihop. Hur många fjärdedelsnoter går det på en helnot?

ANNONS

Nej, anledningarna till dåliga studieresultat är en sedan länge överdriven tilltro till digitala skärmar och apparater, för stora elevgrupper och för lite personal samt när dessa saknar adekvat utbildning, tänker jag.

Nisse

LÄS MER:Kärnämnen och mindre smörknivar i skolverkets timplan

ANNONS