Driftkostnad, som alltid överstiger anläggningskostnad för en simhall , lämpades över till Varbergs kommun. Samma förfarande skedde t ex i Fjärås/Kungsbacka och ett flertal andra glesbygdsorter, skriver insändraskribenten.
Driftkostnad, som alltid överstiger anläggningskostnad för en simhall , lämpades över till Varbergs kommun. Samma förfarande skedde t ex i Fjärås/Kungsbacka och ett flertal andra glesbygdsorter, skriver insändraskribenten. Bild: Markus Schreiber

Är detta kommunal rättvisa?

Smarta bypolitiker i Veddige slog till innan kommunsammanslagningen.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVeddige||

Jag får gratulera aktionsgruppen i Veddige så här långt till att ni tycks få behålla simhallen några år till. Men mot bakgrund av historien bör följande tilläggas:

Kommunsammanslagning mellan Veddige och Varberg skedde 1971. Innan dess hade Veddige kommun beslutat bygga en simhall i orten. Driftkostnad, som alltid överstiger anläggningskostnad för en simhall , lämpades över till Varbergs kommun. Samma förfarande skedde t ex i Fjärås/Kungsbacka och ett flertal andra glesbygdsorter. Man var ju smart bypolitiker då man insåg att i annat fall skulle man inte få någon investering av storkommunen. Knappt 2 000 invånare fick en på den tiden modern simhall. Tvååker, där man inte var så smart fick ingen. Driftkostnad brydde sig inga bypolitiker om då, jag tror inte dom hade en aning. De var ju storkommunens ensak efter sammanslagningen.

ANNONS

Nu strider det lilla samhället om att få behålla badbaljan. Till storkommunens skattepengar för reparation och framförallt drift igen.

Finns det någon kommunal rättvisa i det?

Vi har dom politiker vi förtjänar! Jag undrar vad vi väljare gör för fel? Eller om det är fel på dom listorna vi lägger i valkuvertet för kommunalvalet?

Leif

ANNONS