Som jag tidigare sagt: ”fungerar det att bygga i Horred (Arkadia Bostad i samarbete med Riksbyggen), så borde det inte vara några problem att få det att fungera i Veddige, skriver insändarskribenten.
Som jag tidigare sagt: ”fungerar det att bygga i Horred (Arkadia Bostad i samarbete med Riksbyggen), så borde det inte vara några problem att få det att fungera i Veddige, skriver insändarskribenten.

Äntligen – ”Lex Veddige”

Många har insett vilket fint läge Veddige har, med nära till ”allt”.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

ANNONS
LocationVeddige|

Äntligen tas frågan om bostadsbyggande i Veddige på största allvar, i alla fall av Centerpartiet…

Behovet av nya bostäder i Veddige har gällt i flera decennier, inte minst ett stort behov av lämpliga hyreslägenheter för äldre. Många lever idag mer eller mindre som ”fångar” i sina stora och arbetskrävande hus, samtidigt som barnfamiljer söker med ljus och lykta efter hus/villor i samhället, utan framgång. Till saken hör också att de flesta äldre Veddigebor vill bo kvar i samhället.

Många har insett vilket fint läge Veddige har, med nära till ”allt”, bra kommunikationer, underbar natur ända inpå knutarna och ett väl utbyggt idrotts- och kulturliv mm. Nu väntar vi, förutom på bostadsbyggnation, ”bara” på att simhallen ska renoveras och att cykelvägarna till Värö och Derome ska komma på plats.

ANNONS

Eva Pehrsson-Karlsson och Christian Persson, båda Centerpartiet har båda, på ett berömvärt sätt, lyft frågan I HN respektive under kommunfullmäktiges sammanträde den 16/4. I samband med mötet myntade dessutom Ann-Charlotte Stenkil uttrycket ”Lex Veddige”, vilket borde kunna tolkas som att fler partier i fullmäktige och kommunstyrelsen kommer att ta frågan på största allvar och att ni tar Varbergs Bostad i örat, efter flera decenniers nonchalanta agerande. Upp till bevis!!!!

Men se nu till att inte låsa fast er vid enbart en lösning, som bygger på ”förtätning och stora bostadskolosser”, när det finns lämplig och attraktiv mark på nära håll, som dessutom ägs av Varbergs kommun och som planerats för bostäder sedan många decennier (Vabränna/Månsagård).

Som jag tidigare sagt: ”fungerar det att bygga i Horred (Arkadia Bostad i samarbete med Riksbyggen), så borde det inte vara några problem att få det att fungera i Veddige….

Och ett tips till alla övriga partier: Fatta nu pennan och berätta hur ni ställer er i denna fråga och hur ni tänker bidra till en lösning på problemet. Knyt också gärna kontakt med lokala byggmästare/byggföretag, till exempel Deromegruppen m fl, för att försöka väcka deras intresse.

Sten Unosson

LÄS MER:Ta ditt uppdrag i Varbergs Bostad på allvar!

LÄS MER:Bostäder behövs i alla kommunens mindre orter

ANNONS