Tre års studieförbud med möjlighet till kontemplation borde vara minsta straffsatsen för fuskare på högskolan, tycker insändarskribenterna.
Tre års studieförbud med möjlighet till kontemplation borde vara minsta straffsatsen för fuskare på högskolan, tycker insändarskribenterna. Bild: Henrik Montgomery/TT

Ni fuskare stjäl från oss skattebetalare

En skam för svensk ungdom.

ANNONS

Radio Halland hade ett inslag om att högskolefusket ökat under pandemin. Till er som stjäl från oss skattebetalare: Ni har fått förmånen att bedriva av skattemedel subventionerade studier vid universitet och högskolor. Ni uppbär förmånliga studielån från CSN. Ni får hjälp med billigt studentboende och subventionerade resor. Likväl har ni mage att fuska er igenom studierna och på det sättet stjäla medel som en arbetande nation lagt i skatter där ni privilegierats. Dessutom har ni lagt grunden för att skapa ett fuskutbildat akademiskt proletariat, oförmögna att rätt sköta de yrken ni utbildas till.

Ni är en skam för svensk ungdom anno 2021 – grunden för ert handlande är inte att skylla på corona och distansundervisning, den är att finna i er intellektuella inkompetens som inte gör er värdiga att ta upp plats på våra lärosäten. Tre års studieförbud med möjlighet till kontemplation borde vara minsta straffsatsen! Vill ni sedan försöka er på nya studier skall det först prövas med lämplighetstester.

ANNONS

Claës Ljung (SD)

Sara-Lena Bjälkö (SD)

ANNONS