Genrebild strand.
Genrebild strand. Bild: Rebecka Kvint

Moderaternas ambitioner rimmar dåligt med hållbarheten

"Man gör det som sunda förnuftet säger”.

ANNONS
LocationVarberg|

Svar

”Moderaterna vill att hela Varberg ska leva!” (14/7) och ”Gå inte på moderaternas lögner”, (27/7)

M tycker, inte oväntat, att Varberg skall leva ännu högre, att strandskyddet hindrar bebyggelse, att det behövs ännu mer exploatering för flera sjötomter, bostadsrätter och företag. Detta rimmar dåligt med allemansrätten och den påstådda hållbarheten.

Och allt detta i pågående klimat- och miljökris, när vi för fullt håller på att förstöra våra livsmöjligheter i stort, på alla sätt som det bara går.

M vill också helt oväntat öka det lokala inflytandet. Detta fungerade väl åtminstone bättre för längre sen tillbaka, fram till dess att bl a M drog in skolor, stängde bibliotek och lokalkontor – och drog in på vård och äldreomsorg och den viktiga (med full respekt) socialnämnden som har den tyngsta belastningen.

ANNONS

Sen lägger M stor vikt vid själva ägandet, men nämner inte ansvaret för miljön som följer med.

Det ska egentligen inte behövas något skrivet som talar om vad som ska göras eller inte - man gör det som sunda förnuftet säger.

Tack till Bengt Johansson, Grafiker, 27 juli, som inte skrädde orden. Instämmer! Jag visste inte detta om moderaternas bakgrund, men det var bra och värt att veta.

Moderaternas retorik är förvillande och saknar trovärdighet.

Inger Elmquist

ANNONS