Insändarskribenten får ofta diska upp efter hemtjänsten.
Insändarskribenten får ofta diska upp efter hemtjänsten. Bild: Erik Simander/TT

Man blir mörkrädd

Vakna och reagera!!!

ANNONS
LocationFalkenberg|

Jag skriver av både ilska och att jag blir så ledsen. Jag jobbar själv inom hemtjänsten och har gjort under större delen av mitt liv. Älskar detta jobbet. Visst är det stressigt vissa dagar, men man känner att man även får så mycket tacksamhet och kärlek.

Som alla andra arbeten, så är vissa dagar bättre än andra....men, det är ju så livet är. Men, jag har även en mamma som är i behov av hemtjänst i ett annat område än där jag arbetar. Då jag blir mörkrädd över hur det fungerar och att inga politiker reagerar. Större delen av personalgruppen har slutat eller blivit flyttade, de anställer outbildad personal som inte vet något när de kommer till min stackars mamma. Köket lämnas med fullt av disk på hela diskbänken, det suckas och lägger otrevliga kommentarer, frukosten får hon vissa dagar kl. 10.30...vilket blir väldigt fel eftersom hon behöver mat till sin medicin. De glömmer ofta saker, hon behöver hjälp med och detta blir otroligt stressande för henne.

ANNONS

Idag ringde vi åter och klagade på deras arbete och fick till svar....jag skriver i deras telefoner vad de skall göra och utför de inte det, så kan jag tyvärr inget göra. Okej....vem är det egentligen som har ansvar att det faktiskt blir utfört, att våra gamla och sjuka får den hjälp de behöver. Som anhörig får jag istället gå dit, slänga sopor, hjälpa till att diska upp efter hemtjänstpersonalen, att bädda sängen och att byta blöjor.....Är det verkligen så här vi skall ta hand om våra gamla? Någon måste reagera, någon måste sätta ner foten.

När man anställer personer som är helt nya, kan man inte släppa dessa personer själva efter 2-3 dagar.....man kan inte lära sig detta arbete på tre dagar!!! Det kräver mer än så. Nej, ta istället personerna som sitter där och bestämmer och be dem komma ut i verkligheten. Man kan inte ta besluten sittandes på en stol. Ni behöver komma ut, arbeta, vara med ute i verkligheten och förstå känslan när det kommer en helt okänd person och skall följa med dig på toaletten.

Vakna och reagera!!!

Nu har jag fått nog

ANNONS