Inför en seniorvecka!

Låt bara de i riskgrupp få röra sig ute en hel vecka, önskar en läsare.

ANNONS
LocationHalland||

Hets mot folkgrupp? Ja, det är väl det minsta man kan säga.

Har ett förslag; vi inför en seniorvecka. Denna veckan betyder att endast de i riskgruppen och över 70 får röra sig fritt. Alla andra måste hålla sig hemma. Det skulle vara underbart att åter igen kunna ströva fritt i affärer och handla efter impuls och extrapris, köpa smörgåspålägg och ost i delikatessavdelningen, bara känna doften av allt gott. Slinka in på en uteservering och äta en god lunch eller en räkmacka någonstans, köpa en glass.

Vi stannar hemma, men ibland måste vi ut, vi åker till vårdcentral två gånger i månaden. Eftersom vi saknar bil måste färden ske med buss. Åker vi två? Ja, det går inte att köpa biljett på bussen, detta måste ske via telefon och min gubbe klarar inte den nya tekniken så jag måste följa med, vill ju inte han ska bli kriminell på gamla dar. Kan det finnas en bakgrund till att man gör allt i par? Ja, när man är äldre hjälps man åt. Den ene hör bättre än den andre, den ene ser bättre, förstår bättre, har bättre minne. Man kanske blir lite ängslig av att vara ensam. Tillsammans blir man hel.

ANNONS

Har lärt mig handla mat via nätet, inga extrapriser här inte. (Till midsommar sålde en butik färskpotatis för 1 öre kilot, jag handlade på nätet, fick betala 12.50 kr kilot.) Bagatell, javisst. Men vårt liv krymper till nästan ingenting, eftersom vi ska hålla oss hemma. Vi vågar inte ens ta en tur till stranden.

Vi har blivit hostade på och dessutom nonchaleras det där med avståndet. Man sätter sig gärna precis framför eller alldeles intill trots flera tomma säten på bussen.

Detta görs av den odödliga generationen, som inte har ändrat sitt liv på något vis utan sysslar med fritidsaktiviteter precis som förut.

Tror det vore en tankeställare till många som struntar glatt i allt vad rekommendationer heter, som fnyser när man ber dem hålla lite avstånd, som tycker att man ska hålla sig hemma hela tiden. Som tycker man ska vara nöjd med att butiken har öppet en timma på morgonen bara för riskgruppen.

Och vi tror inte på att vi ska hålla oss hemma bara för att ”vi är rädda om de äldre”. Vi fattar att vi inte ska bli smittade för att inte belasta sjukvården.

Seniora

ANNONS