Har ni i Region Halland har lagt/kommer att lägga ner palliativa i Falkenberg? undrar insändarskribenten.
Har ni i Region Halland har lagt/kommer att lägga ner palliativa i Falkenberg? undrar insändarskribenten. Bild: Pär Lindqvist

Har den palliativa vården i Falkenberg lagts ner?

Läget mitt i Halland är det bästa och lokaler hittar man om man letar.

ANNONS
LocationFalkenberg|

Efter många års arbete från Miljöpartiet och många andra, inte minst falkenbergare, lyckades det till sist att få till en palliativ avdelning i Halland belägen inom det som brukar kallas Vårdcentralen i Falkenberg.

Glädjen och tillfredsställelsen var stor när avdelningen invigdes – jag var själv närvarande – och det har många gånger visat sig vara en lyckad satsning.

Palliativ vård handlar ytterst om människovärde för såväl patienten som för anhöriga, omvittnat i ett flertal artiklar i denna tidning.

Det som såg så bra ut stängdes sedermera på grund av rasrisk vilket kan tyckas märkligt sett till det omfattande och dyra (?) arbete som utfördes på den aktuella slänten ner mot Ätran alldeles nyligen.

ANNONS

Jag kan inget om slänter och byggteknik så det tänker jag inte gå vidare i men jag anser mig någorlunda behärska politik och offentlig förvaltning så därför blir min undran om ni i Region Halland har lagt/kommer att lägga ner palliativa i Falkenberg?

Läget mitt i Halland är det bästa och lokaler hittar man om man letar.

Från läktarplats

Jan Berge

ANNONS