Ska de renoverade lokalerna stå tomma? undrar Stödföreningen Mölles vänner.
Ska de renoverade lokalerna stå tomma? undrar Stödföreningen Mölles vänner. Bild: Ola Folkesson

Det börjar mullra ännu högre i 70+leden!

Besked om nedskärningar på Mötesplats Mölle nu när vi äntligen kommit igång igen.

ANNONS
LocationFalkenberg||

Apropå

artikeln ”S-styrelsen drar ner på Mötesplats Mölle

Inte nog med att vi knappt vågar visa oss på stan – nu när vi äntligen kommit igång i liten skala på Mötesplats Mölle får vi läsa i HN att det kommer att bli nedskärningar just där! I månader har styrelsen försökt få kontakt med ansvariga i kommunen, men ingen har haft något större intresse av att ställa upp och nu börjar vi förstå varför. Det känns som att stängningen av mötesplatsen på grund av pandemin kom lägligt, så kommunansvariga i lugn och ro kunde planera neddragning av verksamheten!

Annat var det 2012-13 då man från FaBo ställde upp med nyrenoverade lokaler och kommunen sökte projektmedel hos Hjälpmedelsinstitutet inom ramen för regeringsuppdraget ”Bo bra på äldre dar”. Klipp ur socialnämndens protokoll 20121128:

ANNONS

”Mötesplats Mölle kan bli en naturlig och tillgänglig träffpunkt, med möjlighet att bara komma dit och umgås. Den sociala kontakten behövs och ett café skulle fungera som navet i denna mötesplats. Verksamheten är tänkt att drivas med frivilligkrafter i samverkan med socialförvaltningen.”

Ur senaste samverkansreglementet 2017:

”Mötesplats Mölle har skapats i samarbete mellan socialförvaltningen och FaBo samt en verksamhetsgrupp av seniorer, som en del i kommunens uppdrag att arbeta för en god livskvalitet för seniorer i Fbg. Ambitionen är att kunna erbjuda en öppen, modern och tillgänglig träffpunkt i Falkenbergs kommun för alla som är seniorer. - - Utvecklingsarbetet på Mötesplats Mölle ska ske i samverkan mellan kommun och förening.

Med denna ekonomiska satsning och strukturering av verksamheten är det minsta vi begär att få bli informerade innan det kommer i HN!

Innan stängningen i mars fanns många aktiviteter att erbjuda, bland annat Gympa på sex ben, Kortspel, Möllekören, Datahjälp, Sygrupp, Qi gong, Målargrupp, Musikcafé, Berättargrupp, Stickcafé – de flesta grupperna välbesökta. Och hur tänker man här i fortsättningen? Ska de renoverade lokalerna stå tomma? Vi ser verkligen fram emot att få en diskussion med er som är ansvariga!

Stödföreningen Mölles vänner

ANNONS