Får man mer tid går det troligen lättare att hitta något, varför inte få försöka? skriver insändarskribenten.
Får man mer tid går det troligen lättare att hitta något, varför inte få försöka? skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Cyniskt av Ola Johansson och C

Centerpartiet sviker nu hundratals ensamkommande som man räddade kvar för två år sedan.

ANNONS
LocationHalland|

Svar

på ledarkrönikan ”Gymnasielagen behålls men ändras inte

Jag blir så ledsen av att läsa Ola Johanssons ledare 5/12. Centerpartiet sviker nu hundratals ensamkommande som man räddade kvar för två år sen då man godkände den Nya gymnasielagen. Många riskerar att bli utvisade nu, istället för då för två år sen. Därför blir Olas argument så ihåliga. Man vill ha långsiktighet, men ändrar sig alltså nu. Hur går det ihop?

Ola skriver ”Hjälper det då att få ytterligare sex månader på sig att hitta en anställning om man inte lyckats med det under första halvåret?” och använder det som ett skäl till att de inte ens ska få försöka hitta ett jobb under längre tid.

ANNONS

Får man mer tid går det troligen lättare att hitta något, varför inte få försöka?

Låt mig berätta om en kille i just Kungsbacka, Olas egen stad. Han erbjöds ett jobb i Den Stora Matbutiken, med sex månaders provanställning. –”-Tyvärr, det kan jag inte ta, om sex månader är jag utvisad”, blev svaret. Till slut bestämde sig chefen att satsa på killen ändå, med bara en månads provanställning istället. Nu har det nyligen blivit till ett fast jobb, alla är helnöjda.

Men många vill ändå först ge sex månaders provanställning, det är det vanliga. Då vore det väl smart att ge möjlighet till det, utan att bli utvisad innan. Det vinner Sverige på, vi får en färdigutbildad skattebetalare som bidrar till samhället.

Ola bör kunna förstå att hans ologiska och cyniska sätt att resonera gör att många misstänker att det bara handlar om att flirta med SD.

Är det alltså ditåt Centerpartiet är på väg?

Björn Mellquist

Vänsterpartiet Varberg

ANNONS