På Ullared tillåts många personer på samma plats, varför kan vi inte göra samma på en fotbollsarena om vi bär mask?
På Ullared tillåts många personer på samma plats, varför kan vi inte göra samma på en fotbollsarena om vi bär mask? Bild: Dick Gillberg

Covid 19 och kulturen

Varför kan vi inte släppa in många om man bär mask?

ANNONS
LocationHalland|
|

Enligt experterna är covid 19-smittan luftburen. De som smittar andra gör det då genom att till exempel hosta, snörvla eller spotta på någon. Därför har jag några frågor om detta (som jag förmodligen inte får svar på)?

Man släpper in 2 500 "bargain seekers" åt gången på Gekås och förmodligen är ett antal av dessa asymptomatiska eller har lättare symtom av denna virus, vilket innebär en ganska stor risk för att andra blir smittade också, då ingen ansiktsmask krävs.

Varför kan då inte en fotbollsarena eller liknande (som i 9 fall av 10 har publik utomhus) kunna ta emot mer än det dubbla antalet besökare om man dessutom ställer kravet att bära mask?

ANNONS

Varför kan inte biografer, teatrar och konsertlokaler med sittande publik inte kunna ta emot mer än 50 om man låser varannan stol och, även där, ställer kravet att bära mask?

De flesta skulle nog med glädje anamma ett sådant krav utan att gnälla.

Risken att smitta borde var långt mindre i dessa fall än vad det är på Gekås! Om nu lagen är så idiotisk borde regering och riksdag, utan någon krystad byråkrati, snabbt kunna stifta en tydligare lag eller ett komplement till den nuvarande?

Warbergarn

ANNONS