Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Enligt Gabriel Waldstam, platsansvarig på Bruket i Varberg, blir konferenser med aktiviteter allt mer populärt. Foto: Frida Johansson

Aktivitetsfyllda konferenser allt mer populärt i Varberg

När träsmaken infinner sig och konferensdeltagarna börjar tappa fokus, då kan lösningen ibland vara ganska enkel. Åtminstone om man frågar Gabriel Waldstam på Bruket i Varberg. Nu vill han att fler företagare upptäcker tjusningen med aktivitetsfyllda möten.

Sedan 2012 har Bruket, strax norr om Varbergs centrum, varit en aktiv plats både för hungriga och tävlingssugna gäster. Med boule, bowling, shuffleboard, biljard, bordtennis och dart som komplement till restaurangen och konferenslokalerna finns onekligen en hel del att göra i den stora lokalen.

– Vi har helt klart blivit en framstående aktör när det kommer till att hitta på saker med kompisgäng och företag, säger Gabriel Waldstam, platsansvarig på Bruket.

Anpassningsbar lokal

Under åren är det många företag och organisationer från hela Halland som vänt sig till Bruket. Inte minst för att lokalen kan anpassas och delas av för alla sorters sällskap, stora som små.

Läs mer om vad Bruket har att erbjuda här

– Det som är spännande är att vi har en väldigt mobil anläggning. Vi kan lätt fixa i ordning middagssittningar för 400 personer. Som ett annat exempel hade vi i februari en öl- och whiskymässa för 900 gäster, berättar Gabriel.

Vanligtvis serveras smakfull och vällagad streetfood. Men för större arrangemang kan Bruket skräddarsy menyn efter gästernas budget och önskemål.

– Vill man ha en galamiddag så kan vi leverera trerätters med vita dukar och har vi ett hamburgargäng kan vi leverera en jädrigt bra hamburgare till dem, det mesta går att lösa.

Ibland räcker inte ögonmåttet till i boule.

"Speedboule" i pausen

Det som gör Bruket unikt i Varberg är ändå de stora möjligheterna att anordna annorlunda och energigivande konferenser för allt från 4 till 300 personer.

– Vi ser att konferenser med aktiviteter blir allt mer populärt. Att kunna avbryta en lång dragning med en paus för lite speedboule eller shuffleboard gör väldigt mycket. Det blir en positiv stämning som ger kraft och inspiration, det märker vi varje gång, säger Gabriel Waldstam och fortsätter:

– Aktiviteterna bidrar också till att man ger sig själva chansen att lära känna sina medarbetare eller kunder på ett lite mer avslappnat sätt.

Många återkommande gäster

På plats i lokalen finns projektor och ljudanläggning, teknik som passar lika bra för företagares presentationer som för att visa stora idrottsevenemang som till exempel Champions League-fotboll på storbild.

– Bruket är till för alla. Det är en rolig känsla att komma hit första gången, men även andra och tredje. Många väljer därför att komma tillbaka, både privatpersoner och företag, säger Gabriel Waldstam.