Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Sälenfjällen finns något för alla under barmarkssäsongen. En fjällvandring i sommarsol eller flugfiske gör semestern komplett.
I Sälenfjällen finns något för alla under barmarkssäsongen. En fjällvandring i sommarsol eller flugfiske gör semestern komplett.

Aktiv sommarsemester för hela familjen i Sälenfjällen

Fler och fler vill ha en aktiv sommarsemester i Sverige. I Sälenfjällen har aktörerna därför storsatsat inför barmarkssäsongen.
– Det finns äventyr för alla åldrar och alla nivåer. Det är ett imponerande utbud, säger Anders Bjernulf, vd Destination Sälenfjällen.

Barmarksäsongen i Sälen har tidigare varit en tid för återhämtning och byggnation inför nästa vintersäsong. Så är det inte längre. Skidorten sjuder numera av liv även på sommarhalvåret och är redo att ta emot alla gäster som vill ha en aktiv semester.

– Flera anläggningar investerar i en mängd aktiviteter, säger Anders Bjernulf.

I år håller Högfjällshotellet öppet under sommaren. Här byggs bland annat padelbana och och utomhusgym. Sälens största aktör Skistar storsatsar med nyheter inom cykel, vandring och aktiviteter som höghöjdsbana, äventyrsgolf och en 700 meter lång pumptrack.

– Det är en rolig bana – för både stora och små – med gupp och svängar att ta sig runt på med cykel.

Kläppen Arena är en unik sommarnyhet AIR BAG skid- och snowboardåkning året runt.
Kläppen Arena är en unik sommarnyhet AIR BAG skid- och snowboardåkning året runt.

Kläppen Arena är en nyhet i Sälenfjällens sydligaste anläggning. Här kan både proffs och amatörer hoppa med skidor eller snowboard och landa mjukt i en airbag. Det går också att hoppa på trampoliner, träna balans på slackline och åka skateboard i en miniramp.

I Sälenfjällen finns allt för en aktiv sommarsemester. Det går till exempel att prova flera olika cykelaktiviteter. Din cykel kan du hyra på plats.
I Sälenfjällen finns allt för en aktiv sommarsemester. Det går till exempel att prova flera olika cykelaktiviteter. Din cykel kan du hyra på plats.

Kläppen är också ett väldigt bra alternativ för den som kommer med husvagn eller husbil.

– Under sommarsäsongen töms campingen i både Kläppen och Tandådalen på de husvagnar som står där vintertid. Det går att hitta och boka sitt campingboende med fullservice på Hollistay, säger Malin Mellstrand.

Hon är grundare av Hollistay som samlat över 2 400 campingar och stugor i en app, med möjlighet att boka över 350 campingar direkt online.

– Du hittar alla typer av campingboende och stugor i Sälen hos oss.

LÄNK: Boka camping och stugboende i Sälen

Sälenfjällen passar alla som vill vandra. Det finns turer både för den som söker ett tuffare äventyr och för den som vill ta en kortare tur och njuta av vacker natur.

– Projektet med att spånga leder fortsätter. Tre plankor läggs i bredd både för att öka tillgängligheten och för att skydda miljön. Det finns två sådana rundor nu. En som utgår från Högfjällshotellet och en som utgår från Gammelgården, säger Anders Bjernulf.

Sälenfjällen erbjuder många äventyr under barmarkssäsongen.
Sälenfjällen erbjuder många äventyr under barmarkssäsongen.

Sälenfjällens huvudmålgrupp under vintersäsongen är barnfamiljer. Även under barmarkssäsongen passar resmålet utmärkt, tycker Anders Bjernulf.

– Konceptet är detsamma. Det finns något för barn i alla åldrar, och i stället för skidskola på vintern, finns nu cykelskola.

Vilka fördelar har just Sälenfjällen för den som söker en aktiv sommarsemester?

– Det finns en unik bredd på aktiviteter och allt har bra kvalitet. Det finns ett varierat boendeutbud – campingar, hotell och stugor – och ett härligt restaurangutbud. Betydligt fler restauranger har öppet i år. Sälenfjällen är inte längre en slumrande vinterort under barmarkssäsongen – det är öppet och fyllt av äventyr och upplevelser, säger Anders Bjernulf.

Fakta: Hollistay

Hollistay.se är en sajt som samlar 2 400 campingar i hela Norden på ett och samma ställe och ger möjlighet att boka över 350 campingar online. Här kan du söka campingar efter olika kriterier, och boka campingtomt eller stuga lika enkelt som en flygbiljett eller ett hotellrum. Ladda ner appen i Appstore eller Google Playbutiken.