Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

3 tips på renoveringar som ökar värdet på din bostad

Går du i tankar på att renovera hemma? Förutom att ge dig högre levnadsstandard så höjer också en renovering ofta värdet på bostaden. Här är våra bästa tips för värdehöjande renoveringar!

I coronapandemins spår har Statistiska Centralbyrån sett en stor ökning av renoveringar de senaste året. När man tvingats vara hemma mer är vanligt passar många på att rusta upp sin bostad. Tidigare har Hallands Nyheter skrivit om hur du ökar värdet på ditt fritidshus.

Att renovera huset eller bostadsrätten är också oftast en bra investering som kommer betala av sig den dagen du ska sälja.

Men hur ska man tänka för att få så mycket valuta för pengarna som möjligt? Vad ökar husets värde mest?

Det finns flera saker som kan vara bra att ha i tankarna – här kommer våra tre viktigaste tips!

Fler sovrum och större kök

Ska du göra en större renovering och ändra planlösningen i bostaden kan det vara smart och tänka på vad som ofta premieras hos marknaden vid försäljning. Att ha fler sovrum höjer ofta värdet på huset eftersom det då även passar större familjer.

Att ha ett större kök är också något som varit populärt länge på bostadsmarknaden och också något som många letar efter.

Om du gör om planlösningen måste du dock tänka på att inte bygga bort förvaring – det kan sannolikt ge motsatt effekt på marknaden.

Kör på neutrala färger och håll stilen

Visst, det kan locka att renovera väldigt exakt till ditt personliga tycke och smak. Men vet du med dig att du ska sälja inom några år gör du bättre i att satsa på säkra kort.

På sådant som är dyrt och svårt att byta och – som badrum och kök – är det bäst att välja neutrala färger och material. Gör det snyggt och stilrent så lär du locka ett bredare gäng spekulanter.

Anpassa också renoveringen efter stilen som redan finns i och runt huset. Ändrar du helt karaktären på bostaden finns alltid en större risk att det straffar sig. Håll också en röd tråd och en enhetlig stil genom alla rum i bostaden.

Installera solceller

Solceller är en vanlig investering för de som vill höja värdet på hus. Förutom att panelerna bidrar till husets energiförsörjning och sparar dig pengar så länge du bor i huset är det också något som drar upp priset vid försäljning.

Klimatintresset är stort i Sverige samtidigt som potentiella köpare vet med sig att elen kommer vara billigare med solceller på taket.

Faktum är att en investering i solceller ofta är en bra idé även om du inte ska sälja i närtid. Enligt sajten Solcellskollen har investeringen betalat av sig på runt 12-13 år – all producerad el efter det är på pluskontot!

Hos Sambla kan söka lån hos flera banker samtidigt med endast en UC – vilket garanterar dig en så låg ränta som möjligt.

En låg ränta är nyckeln till att maximera utdelningen på dina investeringar i bostaden.