Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Nytt villaområde i norr. I Trönningenäs ska Myresjöhus bygga 25 villor och försäljningen pågår för fullt. Knappt hälften av tomterna är sålda.

25 nya havsnära villor byggs i Trönningenäs

Gatorna är asfalterade och klara. Nu ska bara villorna upp i det nya bostadsområdet som ska växa fram i Trönningenäs. – Av 25 tomter är redan tio sålda, säger Per Lönner, säljare på Myresjöhus.

Beroende på vad man väljer kan man bygga ett nytt hus för mellan 3,9 till 4,5 miljoner kronor. I det priset är tomt och kostnader för vatten och avlopp inräknat.

Tomtpriserna ligger på mellan 890 000 till 955 000 kronor. Standardhusen Myresjö tillverkar kostar mellan 2,3 till 2,7 miljoner kronor, flertalet av kunderna väljer någon av de hustyperna.

– Vi anser att den stora massan kan köpa våra hus och det är där vi vill vara, vi vill inte ligga i något högprissegment. Vi bygger mycket enkla billiga hus, men sen kan vi även bygga stort, säger Per Lönner.

Myresjö hus är totalentreprenör, vilket gör att man måste välja ett hus ur deras katalog för att bygga på området.

– Det finns många skrämmande saker som händer i byggbranschen med fuskbyggare och så vidare. Hos oss får kunden en säkerhet med ett avtal med en stor trygg hustillverkare som håller i allt.

Tre av de familjer som har tänkt bygga och slå ner sina bopålar i Trönningenäs bor i dag i centrala Göteborg och har sina arbeten i Mölndal.

– Vi tycker att Varberg har ett bra läge med hav och närhet till Göteborg. Det gynnsamma pendlingsavståndet betyder en del för oss, berättar Per Lönner.

Myresjöhus har valt att satsa på relativt stora tomter på mellan 1300 och 1600 kvadratmeter. Från området är det knappt fem kilometers cykelväg in till Varberg och cirka en kilometer till lämplig badplats.

– Det har inte funnits så mycket tomter norr om Varberg den senaste tiden så det här har blivit populärt, säger Per Lönner, som nu håller på med försäljningen av etapp ett.