Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HN
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Cruising. Låt bara de tjusigaste bilarna visa upp sig, föreslår insändarskribenten. Bild: Kalle Pettersson
Cruising. Låt bara de tjusigaste bilarna visa upp sig, föreslår insändarskribenten. Bild: Kalle Pettersson

Wheels & Wings forever

Det är de tjusiga bilarna vi är intresserade av – inte stinkande avgaser.

Det här är en insändare/debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten.

Klicka här för att svara skribenten eller för att skriva en egen insändare. 

Självklart skall vi alltid ha Wheels & Wings i Falkenberg! Men det är de urtjusiga bilarna vi är intresserade av – inte de stinkande avgaserna.

Inför nästa års upplaga föreslår jag att man koncentrerar sig på kvalitet – inte kvantitet. Det kan inte vara försvarbart att under 6 (sex) x 2 timmar låta 4-5000 bilar med begränsad avgasrening snigla genom en stadskärna.

Kollade cruisingen på Strandvägen och kunde konstatera att det var synnerligen dåligt flyt båda dagarna, och alltför stor del av tiden stod kortegen stilla och spydde ut avgaser till mitt i natten, när man knappt kunde urskilja ekipagen. Det måste vara fruktansvärt för astmatiker/allergiker. Det är väl egentligen ute på motorbanan det huvudsakliga eventet skall äga rum.

Har kollat Summer Meet i Västerås, där man nöjer sig med en två timmars finbilscruising mellan kl. 17 och 19. Då låter man de 200 tjusigaste ekipagen visa upp sig. Urvalet görs under dagen genom diverse bedömningar. I Halmstad håller man till i Brottet utan cruising. Fungerar utmärkt.

Dessvärre blir luften i Falkenberg inte bättre av att man köper ett antal utsläppsrätter. Kanske dags att inrätta miljözon i centrum?

Min förhoppning är att arrangörerna tar del av synpunkterna ovan och modifierar programmet med miljöaspekten i fokus.

Falköga

PS. Kom nu bara inte med ”Det gäller ju bara två dagar (dygn) – det kan man väl stå ut med” eller ”passar det inte så åk nån annanstans” (vem betalar det?).